Torna al Liceu una producció de ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart dirigida per David McVicar, qui ja la va estrenar al Royal Opera House londinenc el 2003. Un espectacle molt aplaudit que, a més, té a Barcelona alguns debuts: ho fa rere la batuta el carismàtic director veneçolà Gustavo Dudamel i cantant el tenor mexicà Javier Camarena, que interpreta el rol de Tamino. “Quan un s’encasella deixa d’aprendre, i estic agraït per aquesta oportunitat que em permet seguir aprenent”, va dir el dia de la roda de premsa el cantant, sovint associat a rols belcantistes.

Una escena de ‘La flauta màgica’

La proposta de McVicar destaca els simbolismes associats a la maçoneria (a la qual pertanyia Mozart), però no defuig el to de conte de fades de l’òpera, posant en escena tota mena de recursos que emfasitzen la faula: titelles de diversa grandària, un carro volador, màscares d’animals o una immensa lluna resplendent quan al primer acte apareix la Reina de la Nit.

La producció, penúltima de la temporada, fa estada del 20 de juny al 2 de juliol. Dudamel dirigirà totes les funcions menys les del 27 de juny i l’1 de juliol (ocuparà el seu lloc Paolo Bortolameolli). En l’espectacle del Liceu el paper de Sarastro l’encarnarà Stephen Milling. El rol de Papageno l’assumeixen el baríton holandès Thomas Oliemans i el barceloní Joan Martín-Royo, jove talent del planter del Liceu. El de Pamina se’l reparteixen les sopranos Lucy Crowe i Serena Sáenz i el de la Reina de la Nit el defensaran la nord-americana Kathryn Lewek i la tarragonina Sara Blanch. Un torn B, doncs, representatiu de l’actual lírica de casa nostra amb projecció internacional.