Avui ha arrencat una nova edició de la Festa del Cine, que s'allargarà fins dimecres. Una proposta que en aquest primer dia ha omplert les taquilles dels cinemes d'espectadors que han volgut aprofitar el descompte. Entrades per dos euros amb 90 cèntims. "Me parece muy bién. Yo des de que empezó que vengo porque es una oportunidad para ver más cine del que veo habitualmente." "Es una muy buena iniciativa por los precios, vengo a ver el Capitán América" "Com que normalment és molt car aprofitem, hem vingut a veure Capitán América perquè 2,90, està molt bé." Per aconseguir la rebaixa, els interessats han d'imprimir prèviament una acreditació a través del portal web de la Festa del Cine. A Barcelona, una vintena de sales se sumen a aquesta iniciativa, una de les quals és Cinesa Diagonal, que ha sorprès els espectadors amb una flaixmob i amb actors disfressats de personatges de Star Wars.

Les entrades presenten durant aquests dies un preu especial amb la iniciativa la Festa del Cine, que aquesta vegada arriba a la desena edició. El procediment per aconseguir anar al cinema amb descomptes és el mateix de sempre: primer s’ha d’omplir un formulari al web de la Festa del Cine, www.festadelcine.com i després s’ha d’imprimir una acreditació. Amb aquesta ja es poden comprar les entrades, al mateix cinema o per internet, amb el preu rebaixat. Els menors de 14 anys i majors de 60 anys no necessiten acreditar-se abans, poden anar directament al cinema i aconseguir les entrades amb descompte.

La Festa del Cine se celebra des de 2009. En aquell moment, es feia anualment, fins que el 2014 van decidir fer-ho dos cops l’any. En cada edició ha anat creixent el nombre d’assistents a les sales de l’estat: l’octubre de 2014 es van superar els dos milions d’espectadors, xifra rècord, i aquesta vegada, es vol superar aquesta xifra. De moment, ja s’han acreditat 1.170.000 persones, això suposa un 11,3 % més respecte al maig de l’any passat.

Amb aquesta iniciativa els espectadors poden veure pel·lícules taquilleres com ‘Batman vs. Superman: El amanecer de la justicia’ o l’enfrontament entre el Capità Amèrica i Iron Man amb el ‘Capitan América: Civil War’. Però també hi ha altres produccions, com ‘El libro de la Selva’; ‘El Olivo’ d’Icíar Bollaín; o ‘Toro’, l’èxit de Kike Maíllo protagonitzat per Mario Casas i Luis Tosar.

La Festa del Cine és una proposta que organitza la Confederació de Productor Espanyols (FAPAE), la Federació de Cines d’Espanya (FECE), la Federació de Distribuïdors de Cine (FEDICINE) i l’Institut de la Cinematografia de les Arts Visuals (ICAA). 358 cinemes de tot l’estat se sumen a la iniciativa, xifra que representa més del 95 % del total. A Barcelona, en són una vintena. L’objectiu és potenciar l’assistència a les sales de cinema com un hàbit social i cultural.