Davant l’èxit de la primera edició de la Fira de Nadal del Port Vell, els organitzadors han decidit repetir-la ara però amb el nom de Nadal al Port. Tot i això, per poder celebrar la fira caldrà adaptar-se a les restriccions imposades per frenar els contagis de coronavirus. Per això, segons les mesures i restriccions vigents decretades pel PROCICAT, s’haurà de renunciar a les atraccions i per tant, aquest any, no hi haurà ni la nòria i ni els cavallets que hi va haver en la primera edició, a no ser que finalment la normativa ho permeti. De fet, la voluntat de l’organització és mantenir les atraccions i la resta de la fira el màxim de similar a la de l’any passat.

També per adaptar-se a les noves circumstàncies, en l’edició del 2020 no hi haurà, ara com ara, parades gastronòmiques, com a conseqüència de les mesures covid vigents. Caldrà esperar si la normativa canvia. I les parades d’artesania i de decoració nadalenca encara han de decidir si voldran ser-hi o no. Els organitzadors els conviden però seran els paradistes els que hauran de decidir si, amb les noves condicions, volen participar-hi.

Una altra novetat és que la fira es traslladarà al Moll de la Fusta (l’any passat es va fer a la plaça del Portal de la Pau, davant de l’estàtua de Colom). De fet, aquest ja ha estat el lloc escollit per a altres esdeveniments de la ciutat per adaptar-se a les mesures contra el coronavirus, com la Setmana del Llibre en Català, o la part de cultura popular de la Mercè, que es van celebrar al setembre. Per accedir al nou espai de la Fira de Nadal, els punts d’entrada i de sortida estaran delimitats i es farà control d’aforament i higiènic.

En canvi, sí que é segur que es mantindrà el gran arbre de Nadal de 31 metres d’alçària, el més gran de Catalunya, que s’il·luminarà amb LED al ritme de la música. També es mantindrà el pessebre flotant, i aquest any -també com a novetat- s’hi afegiran els tres Reis. A més, també s’il·luminaran les palmeres del Moll de la Fusta.

La inauguració de l’espai es farà el 3 de gener coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal. Tot i això, encara no s’ha decidit com serà l’espectacle que doni el toc d’inici de la fira, que estarà oberta fins al 6 de gener. L’accés serà gratuït i  l’horari també s’adaptarà a les noves mesures anticovid i per això es preveu que, com a molt tard, pugui tancar a dos quarts de 10 del vespre, preveient que el toc de queda encara pugui estar vigent.

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona