Del 10 al 15 de juliol el claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri, a Gràcia, acull el festival NunOff, en què durant sis nits es podran veure espectacles de creació contemporània de diferents disciplines. Aquest festival, que aposta pels artistes emergents, engloba música, teatre, dansa i, per primer cop, també circ i gastronomia.

El Festival de Creació Emergent de Barcelona, NunOff, està organitzat per NunArt, que, amb seu a l’Oratori de Sant Felip Neri, fa gairebé 10 anys que omple l’espai amb entrenaments, residències, assajos i programació de teatre i dansa emergents, com és el cas d’aquest festival. La idea és poder visualitzar tots els projectes que s’han anat coent al llarg de l’any i donar l’oportunitat a exhibir-se en públic a artistes emergents que sovint no tenen lloc en els circuits habituals.

El NunOff ofereix sis nits amb doble o triple programació, en què es poden veure espectacles de diverses disciplines de l’escena, o que fins i tot les barregen. És el cas d’una de les peces que es podran veure el primer dia de festival, ‘Un nou inici’, de la jove companyia The Amateurs, fundada i dirigida per Ivan Andrade i Clara Bes. Van començar el projecte amb una residència tècnica a la Nau Ivanow, hi van seguir treballant en el marc del Croquis BCN, de la Beckett, i ara han entrat en una tercera fase de creació gràcies al NunOff.

El resultat es podrà veure dilluns, 10, a les 22 h, una obra de 60 minuts que combina música original, de Marco Mezquida i Fèlix Rossy, text en vers, dansa i teatre. Han apostat per la ciència-ficció, un gènere que segons Andrade, dramaturg i director de l’obra, costa de fer en teatre: “És un gènere complicat de portar a un escenari i jo crec que estic bastant content, perquè nosaltres hem apostat per mostrar-ho tot des de la imaginació, des de petits moviments que creen aquest lloc.” Els protagonistes de la història són cinc astronautes que deixen la Terra per explorar alguns dels planetes que s’han descobert a la recerca d’un lloc on albergar vida. Però quan tornen al cap de 214 anys a la Terra entenen que ja fan tard.

Durant els nou anys de festival, el teatre, la música i la dansa n’han estat els protagonistes, però en aquesta edició s’hi han afegit dues noves disciplines: el circ i la gastronomia. Dimarts, 11, a les 21.30 h hi ha programat un espectacle de números aeris, ‘Les arts del cel’. I les nits de divendres i dissabte, hi haurà un xef que, com un maridatge, prepararà uns plats d’acord amb els espectacles que la gent estarà veient.

Actualment l’equip de NunArt, que es defineix com a espai de convivència artística, està preparant una programació especial per a la temporada 2017-2018 en què celebraran el desè aniversari del projecte. El 10è festival NunOff serà la cloenda de la celebració. NunArt va néixer l’any 2007 amb una sola sala a l’Oratori de Sant Felip Neri, a Gràcia. Després van passar a tenir-ne una segona, totes dues de 90 m2. Però l’espai els va quedar petit i pel cinquè aniversari van ampliar el projecte amb una altra seu al Guinardó, on tenen més de 600 m2.