En els repartiments d’aquests 22 espectacles figuren algunes de les estrelles de l’escena local com Jordi Banacolocha, Francesc Orella, Mercè Arànega, Enric Majó, Lluís Marco, Xicu Masó, Victòria Pagès, Ferran Rañé, Lluís Homar, Mar Ulldemolins, Andreu Benito, Carme Elias, Carles Canut, Mont Plans, Carme Sansa i el mateix Xavier Albertí, que avui s’han fet la tradicional foto de família.

Pel que fa a l’eix temàtic d’aquesta temporada, Albertí ha explicat que “si l’any passat parlàvem de frontera, ens semblava que la continuïtat d’això era parlar de la família […]. Sense reflexionar sobre la família difícilment podem reflexionar sobre la cultura”.

La temporada arrencarà el pròxim 2 d’octubre amb l’espectacle ‘Per començar, sarsuela!’ a la Sala Gran. El coordinador del muntatge, Xavier Pujolràs, n’ha explicat que hi haurà fragments, duos i escenes còmiques corals de diverses sarsueles catalanes. “Volem fer un mínim tast de justícia a un patrimoni que no tenim ni consciència que existeix com és la sarsuela”, ha dit Albertí, que ha recordat que es conserven més d’un miler de sarsueles escrites en català. Com l’any passat, en aquest primer espectacle de la temporada, els espectadors escullen el que volen pagar d’entrada i la recaptació es destina a programes socials adreçats a persones en risc d’exclusió social.

A la Sala Gran, la temporada seguirà el 19 de novembre amb ‘Montenegro’, una adaptació dramatúrgica d’Ernesto Caballero de les ‘Comèdies bàrbares’, de Valle-Inclán. Caballero és el director artístic del Centro Dramático Nacional, que ha produït l’espectacle.

El 25 de novembre, Paco Ibáñez actuarà al TNC per fer un viatge a través de les cançons que han marcat la seva vida i trajectòria artística en el 50è aniversari del seu primer treball discogràfic, dedicat a Lorca i Góngora i il·lustrat per Dalí. L’altre concert a la Sala Gran serà ‘Del Paral·lel a Nàpols’, dirigit per Joan Casas amb la veu d’Ester Formosa i la trompeta, bombardí i veu de Nico Casu (Eva Lutza).

A la Sala Gran també es representarà ‘El president’, de Thomas Bernhard, sota la direcció de Carme Portaceli. I una nova producció d’‘El somni d’una nit d’estiu’, de Shakespeare, dirigida per Joan Ollé. A partir de febrer de 2015, a la Sala Gran estan programades ‘L’art de la comèdia’, d’Eduardo de Filippo, dirigida per Lluís Homar; i l’estrena de ‘L’hort dels oliveres’, un encàrrec del Teatre Nacional fet a l’autor Narcís Comadira a l’entorn de la família. Comadira el va acceptar a canvi que l’obra fos dirigida pel mateix Albertí.

A la Sala Petita del TNC es podrà veure, del 9 d’octubre al 9 de novembre, ‘Liceistes i cruzados’, de Serafí Pitarra i Enric Carreres, amb direcció de Jordi Prat; ‘Sala de miralls. A partir dels últims dietaris de Feliu Formosa’, del 28 al 30 de novembre dirigit per Albert Ribas; ‘El príncep feliç’, d’Oscar Wilde, sota la direcció de Jorge Picó, de l’11 de desembre a l’11 de gener; ‘No feu bromes amb l’amor’, d’Alfred de Musset, del 5 de febrer al 22 de març; així com ‘Purga’, de Sofi Oksanen, dirigida pel director del Grec, Ramon Simó, que es podrà veure del 10 d’abril al 3 de maig. Una de les altres obres destacades de la temporada és ‘Incerta glòria’, de Joan Sales, dirigida per Àlex Rigola. Albertí ha dit que “és un projecte esplèndid i necessari”. Aquesta es podrà veure a la Sala Petita del 20 de maig al 14 de juny. Posteriorment, es representarà ‘El carrer Franklin’, de Lluïsa Cunillé, del 2 al 19 de juliol amb direcció de Josep Maria Miró.

Respecte a la Sala Tallers, del 5 de novembre al 28 de desembre s’hi podrà veure ‘El president’, de Thomas Bernhard, amb direcció de Carme Portacelli. Aquesta és una coproducció amb Temporada Alta. Albertí ha destacat el muntatge ‘Foot-ball’, amb coreografia i direcció del ballarí Cesc Gelabert, que s’hi representarà del 22 de gener a l’1 de febrer. Segons el TNC, és l’ocasió “de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona, recreades documentalment per la mirada del cineasta Isaki Lacuesta”. Es una producció del TNC, la Fundació FC Barcelona, Mediapro i la Companyia Gelabert Azzopardi.

Al tram final de la temporada, el TNC recuperarà l’oblidat teatre català dels anys 40 i 50 amb tres peces: ‘Mots de ritual per a Electra’, de Josep Palau Fabre, dirigit per Jordi Coca; ‘La nostra mort de cada dia’, de Manuel de Pedrolo; i la lectura dramatitzada de ‘Malgrat això, hi va haver un moment en què tot va ser possible’, de Josep Maria Muñoz Pujol, totes a la Sala Tallers.

Sol Daurella, presidenta del consell d’administració del teatre, ha avançat que la mitjana d’ocupació en la temporada passada va ser del 70%, que va pujant any rere any i que en la temporada que ve es mantindran els preus de les entrades.