TNC

Xavier Albertí, director artístic per últim any del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha presentat aquest dimarts la temporada 2020-2021 d’aquesta sala. Albertí, que deixarà pas en la direcció a Carme Portaceli, ha assegurat que es tracta d’una temporada “més musculada que mai” i ha negat que “sigui una temporada de restes”. S’inaugurarà l’1 d’octubre i tindrà 28 espectacles, entrades flexibles i digitals i un aforament del 50 %. Segons Albertí la producció contemporània catalana hi serà molt present.

El coronavirus com a eix temàtic

L’obra que estrenarà la temporada serà ‘Decameró’, un espectacle inspirat en ‘Il decameron’, de Pier Paolo Passolini. La peça recull 10 monòlegs que reflexionen sobre la nova societat que vindrà amb el coronavirus i els problemes del món contemporani. Es tracta de textos d’artistes com Lluïsa Cunillé, Perejaume o Narcís Comadira, entre d’altres. A banda de la covid-19, la temporada tindrà altres epicentres com el Paral·lel dels anys 20 i 30 i dramaturgues femenines d’aquests anys com Víctor Català, Carme Monturiol o Lluïsa Denis. Totes aquestes peces es podran veure a la Sala Petita.

Masculinitats tòxiques i violència

La primera gran obra que es veurà a la Sala Gran serà, el 3 de desembre, ‘L’hèroe’, un clàssic de Santiago Rusiñol sobre la masculinitat tòxica. La temporada es tancarà l’11 de juliol amb ‘Billy’s violence’, de la companyia belga Needcompany, que  “reinventarà” les 13 tragèdies de William Shakespeare i reflexionarà sobre el paper de la violència a l’obra de l’escriptor britànic. Albertí ha assenyalat que li feia il·lusió tancar la seva etapa com a director artístic amb aquesta peça perquè va ser ell qui va portar aquesta companyia fa 25 anys quan dirigia el festival Grec.

Flexibilitat per la covid-19

La direcció executiva ha explicat que, degut a l’impacte del coronavirus, es permetran la devolució i el canvi d’entrades sense causa justificada. La venda d’entrades serà per “trams temporals” per poder reaccionar als canvis per la pandèmia i únicament es podran adquirir per internet o per telèfon sense format físic. La temporada 2019-2020 va acabar de manera sobtada per la pandèmia del coronavirus. El 22 d’abril es va cancel·lar tota la programació prevista.