Els titellaires de les Roquetes surten a les places, carrers i equipaments, cada setembre, per oferir espectacles familiars, cercaviles, exposicions, activitats amb les escoles i homenatges a companyies. L’objectiu és apropar l’art dels titelles al barri. Enguany, la Titellada arriba a la 14a edició plenament consolidada com una mostra refent a la ciutat. Entre els escenaris d’aquesta edició destaca la recent remodelada plaça de la Trobada, situada al Parc del Pla de Fornells, un espai reivindicat per les entitats i veïns per a l’ús del barri i pensada per acollir, entre altres activitats, espectacles com els de la Titellada.

Una programació de companyies veteranes

De la programació d’enguany en destaca la participació de companyies de titelles de llarga trajectòria. “Cadascuna està entre els 35-40 anys de professió”, comenta José Antonio Ruiz, de l’associació de Titellaires de les Roquetes, per tant, són veterans i gent reconeguda, amb molta experiència”.  Per la mostra, hi passaran Pengim Penjam, l’Estenedor Teatre, Mercè Framis i Herta Frankel, la companyia homenatjada d’enguany.

Un espectacle dedicat a Maria Aurèlia Capmany

L’encarregada de tancar la mostra no és tan veterana, tot i que ja té un nom dins el món dels titellaires. “Finalitzarem amb una companyia que és més nova”,  explica Ruiz, “Tanaka Teatre que ens presentarà un espectacle sobre la vida de Maria Aurèlia Capmany amb motiu del seu centenari”. Precisament porten aquest espectacle com una manera de celebrar també el centenari del barri de la Prosperitat aquest 2019, i properament del de les Roquetes.

Una plaça amfiteatre

La Titellada ha estrenat amb el primer dels espectacles la nova plaça de la Trobada, situada al Parc del Pla de Fornells. Dissenyada per a activitats i espectacles, les escales de la plaça són una graderia que converteix fàcilment l’espai en un amfiteatre. “És una llarga reivindicació que hem fet des de les entitats i veïns de les Roquetes. Nosaltres, com a Titellada, ja havíem fet servit aquest indret com a escenari de la mostra. Ara l’estrenem com a plaça remodelada” explica.

Els titellaires amplien l’oferta anual d’espectacles

La Titellada, adreçada al públic familiar, no és l’única mostra que organitzen els titellaires de les Roquetes. A la primavera, amb la col·laboració de l’Ateneu Popular 9 Barris, l’associació també organitza el festival de titelles per a adults Ròmbic. De cara a l’any vinent, els titellaires han ampliat l’oferta d’espectacles. “Entremig les dues mostres, Titellada i Ròmbic, hi ha una novetat per a l’any vinent: un programa d’espectacles mensual, al llarg de tot l’any, pels diversos equipaments del barri. I allà sí que hi haurà per a nens, joves i adults” , afegeix Ruiz. La intenció, fidelitzar el públic.