La baronessa Tyssen ha explicat que la possibilitat de traslladar part de les seves col·leccions a Barcelona es manté i que el projecte li genera molta il·lusió: “Per a  Barcelona i per a Catalunya serà molt important, serà un projecte museístic internacional”. Sobre la cessió d’obres i la seva contribució a aquest projecte ha  assegurat que encara és aviat per concretar, tot i que desitja que tot el formalitzi. “Tinc hereus”, ha dit Cervera.

Tot i que en el seu moment la fundació va avançar que es traslladarien a Barcelona prop d’un centenar d’obres, Carmen Cervera no ha volgut entrar en detalls. Assegura que tot plegat també dependrà de com evolucionin les converses amb l’Estat sobre el futur de la col·lecció privada de la baronessa, ara establerta a Madrid.

Un projecte museístic internacional

La directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán,  ha explicat que el pla segueix els seus passos amb el projecte urbanístic de l’Ajuntament.  A més del consistori, la creació de l’Esplanada dels Museus implica la Generalitat de Catalunya, el MNAC, la Fundació la Caixa i la Fira de Barcelona. El projecte vol agrupar l’oferta cultural del MNAC, el CaixaForum i la Fundació Mies van der Rohe. També s’hi volen afegir els pavellons d’Alfons XIII i Victòria Eugènia del recinte firal reconvertits en sales d’exposicions.