Toquen instruments fets amb verdures fresques que compren i preparen just abans de cada concert. Per això The Vegetable Orchestra és un grup únic al món. Han visitat Barcelona en el marc de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible i han omplert el teatre del Centre de Cultura Contemporània.

Més de 20 anys de carrera i concerts per tots els països

Els membres de The Vegetable Orchestra van posar en marxa el projecte com una distracció l’any 1998, però ara fan gires arreu del món. I és que la seva proposta és única i original. Fan música amb carabasses, albergínies, pastanagues i altres verdures i hortalisses fresques. Són els instruments que fan servir als seus concerts. Asseguren que poden aconseguir molts tipus diferents de sons en funció de com els manipulen i que, en alguns casos, aconsegueixen copiar instruments convencionals com, per exemple, una trompeta o una guitarra elèctrica.

La idea era trobar nous materials per fer música. Vam estar provant amb moltes coses fins que vam pensar en les verdures. Mentre cuinàvem vam dir: ‘És possible fer música amb aquestes verdures?’. Ho vam provar i vam descobrir que està força bé”
Mathias Meinharter, The Vegetable Orchestra

El grup, d’origen vienès, interpreta cançons pròpies perquè, considera, és el més indicat per treure partit als instruments que fan servir. Toquen diferents estils, des de la música minimalista al jazz, passant pel tecno o el rock. Treballen en un nou àlbum de cara al futur amb què volen continuar experimentant amb noves sonoritats i textures. També tenen l’objectiu d’actuar en alguns dels països on encara no ho han fet com el Japó o Austràlia.