(ACN) La promotora The Project negocia amb l’Ajuntament de Barcelona com allargar la concessió que la vincula amb la sala BARTS fins al mes d’abril, per compensar els estralls de la covid-19 en l’activitat del darrer any.

L’empresa i el consistori coincideixen que hi haurà pròrroga, però no de quina durada. La promotora voldria seguir fins al final l’estiu del 2022, segons han explicat a l’ACN. Per la seva banda, l’ICUB convocarà al maig el concurs públic per escollir el nou gestor de la sala, i espera resoldre’l com a molt al gener, mirant que el canvi d’etapa sigui “harmònic” i evitant que l’equipament arribi a tancar durant la transició. Si és així, The Project seguiria programant la sala BARTS com a mínim fins a principis de l’any vinent.

Pròrroga covid

Sembla clar que la sala BARTS no canviarà de gestors a l’abril, quan formalment venç el contracte que la vincula amb la promotora The Project (des de l’any 2013). D’una banda, ja s’hi ha programat activitat més enllà d’aquesta data i, de l’altra, l’Ajuntament encara no ha obert el concurs públic per escollir l’equip que lideri la nova etapa de la sala com a Casa de la Música de Barcelona.

Hores d’ara, des de Patrimoni de l’Ajuntament s’està determinant la durada de la pròrroga del contracte que vincula la promotora amb la sala des del 2013 i que l’any passat el consistori va anunciar que no es renovaria.

Aquest allargament per la covid està, segons fonts municipals, previst per a tots els espais municipals que funcionen en règim de cessió a tercers i que s’han vist perjudicats per la pandèmia.

Però, al marge d’aquest acord, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ja ha decidit activar el concurs de relleu al capdavant de la BARTS al maig. En concret, espera poder atorgar la nova concessió entre el novembre d’aquest any i, “en el pitjor dels casos”, el gener del 2021. Fonts de l’ICUB han explicat a l’ACN que al marge de la pròrroga que atorgui Patrimoni i segons el temps de resolució del concurs, miraran d’adaptar i ampliar, si cal, el contracte actual per “sincronitzar” el final d’una etapa amb l’inici de la nova, i evitar així que la sala hagi de tancar en cap moment.

The Project vol allargar més el contracte

La promotora fa notar que el darrer any ha treballat “en condicions penoses i pagant el 100 % del lloguer”. Per això reclama allargar l’estada a la sala més enllà d’aquesta promesa “tàcita” que els situa fora a principis del 2022. The Project planteja poder seguir gestionant la sala fins a l’estiu del 2022, per “tancar” una altra temporada sencera i encadenar almenys un any d’activitat més o menys normalitzada.

“Abans del 21 d’abril hauríem de tenir definit aquest marc”, comenten des de la promotora. Aquesta és la data en què s’acaba el contracte de concessió que els vincula amb la sala BARTS. Sobre la nova etapa de l’equipament, The Project no aclareix si optarà al concurs per liderar-la fins que no conegui les seves bases. “Tenim molta vocació social, però fins que no hi hagi les bases publicades no sabrem si ens encaixa o no”, manifesten.