Sis anys després de la darrera visita, The Cure ha tornat a entregar-se al públic, com és habitual, amb un llarg concert de dues hores i mitja, en què han sonat 29 temes, davant de 17.200 persones. Tant se val que el grup hagi entrat en una llarga crisi creativa des de fa més de 15 anys. El llegat immens dels anys 80 els ha convertit en clàssics amb un poder de convocatòria que va més enllà dels qui eren joves en aquella època daurada seva.

Però al llarg de l’actual gira, The Cure ha anat ensenyant la poteta de l’esperat disc nou, “Song for a lost world”, que hauria d’haver sortit al carrer fa setmanes però que se segueix fent esperar. En el decurs de la gira europea han estrenat alguns temes, cinc a Barcelona, dels quals ‘Alone’ ha encetat el concert.

Primers compassos del concert amb ‘Alone’

Dues tandes de bisos, la meitat del concert

Després d’aquesta cançó encara no editada, el cantant Robert Smith ha saludat el públic dient: “Aquesta és la nostra segona casa”. Tot seguit, la banda fundada per Smith, Simon Gallup (baix) i Roger O’Donnell (teclats), ha encarat ‘Pictures of you’, del disc “Desintegration”. Aquest icònic treball ha estat un dels més repassats de l’actuació, juntament amb el menys fosc i més vitalista “The head on the door”.

Seguint el patró d’anteriors concerts a Barcelona, The Cure ha ofert un primer directe de 15 temes, seguit de dues tandes de bisos, que, juntes han sumat gairebé el mateix nombre de cançons. L’apoteosi final ha arribat amb la segona, plena d’èxits com ‘Lullaby’, ‘Friday in my love’, ‘Close to me’, ‘Just like heaven’ o la seminal ‘Boys don’t cry’. Un nou i previsible triomf d’una banda ja mítica.