The Cat Empire havien d’haver actuat al mateix recinte fa exactament tres anys, però la pandèmia ho va impedir. Una pandèmia que ha marcat un punt i a part en la banda, de la qual s’han separat membres de llarg recorregut com el baixista Ryan Munro, el bateria Will Hull-Brown i el trompetista Henrey James Angus.

“No va ser per cap conflicte, perquè hem estat sempre com una família. Després de la pandèmia hi ha qui ha optat per engegar altres projectes i qui ha cregut que no volia fer tantes gires”, explica el cantant Felix Riebl, qui, amb el teclista Ollie McGill, segueix liderant The Cat Empire.

Grace Barbé (baix), Daniel Farrugia (bateria) i Lazaro Numa (trompeta i percussions) són les noves incorporacions. “Tenim un nou directe amb noves personalitats. Estem il·lusionats amb aquesta etapa”, afirma Riebl.

Ollie McGill i Felix Riebl al Sant Jordi Club

Novè disc d’estudi

El directe no ha estat de presentació de cap nou treball, sinó un repàs de temes de discos com ‘Steal the light’, ‘Rising with the sun’ o el més recent ‘Stolen diamonds’, per bé que tenen àlbum preparat. “Sortirà aquest 2023 i és el millor àlbum que hem fet. Hi han participat fins a 18 músics de tradicions musicals diferents: africana, cubana, flamenca, australiana…”, comenta Riebl.

“La nostra música és una celebració de les cultures de la gent que hi ha al damunt de l’escenari. Tothom que ha estat a The Cat Empire ha aportat alguna cosa de la seva cultura musical”, afegeix Ollie McGill.