La ruta Aparadors Artístics ens apropa a 35 establiments del centre de la ciutat que transformen els seus aparadors gràcies a la feina de 35 artistes diferents. És el tercer any que engega motors aquesta iniciativa, que el que vol és unir art i comerç i potenciar la vida comercial del barri Gòtic i les seves botigues. La ruta es podrà gaudir des del 27 de setembre i fins al 27 d’octubre.
Aquesta tarda s’ha fet la passejada inaugural, en què han participat el tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, membres de l’organització i també alguns dels mateixos comerciants i artistes. Una xocolatada amb xurros ha estat el dolç tret de sortida a la ruta Aparadors Artístics, que ha passat pel carrer de Petritxol, la plaça del Pi, el carrer del Pi, el de la Palla, el de la Tapineria, el de Sant Honorat, el de Montjuïc del Bisbe, la plaça de Sant Felip Neri, la baixada de Santa Eulàlia, el carrer dels Banys Nous, el del Call i el de la Boqueria.
Des de l’inici s’han triplicat els aparadors participants
La iniciativa va començar fa tres anys i una mostra de l’èxit que està tenint és que edició rere edició s’ha ampliat el nombre d’establiments singulars de Ciutat Vella que hi participen. Segons apunta Fèlix Riera, membre de l’organització i codirector de la publicació cultural Hänsel i Gretel, a la primera ruta només hi havia 10 aparadors, a la segona, 20 i ara ja són 35 les botigues que formen part del projecte. “Volem vincular i contribuir a un diàleg entre botiguers, comerciants i artistes, que és una cosa que Barcelona al llarg de la història ha desenvolupat sempre i que nosaltres pensàvem que era bo recuperar“, afegeix Riera.
Aparadors amb elements en moviment
Les 35 botigues que formen part de la iniciativa han transformat els seus aparadors i, fins i tot, en algun hi ha elements que cobren vida i es mouen. “A la botiga Oro Líquido l’artista Mónica Rikić, per exemple, hi ha instal·lat unes flors robotitzades que es belluguen igual que la làmpada que representa el sol. És una de les coses que sorprendran la gent que vingui a veure els aparadors, la simbiosi que hi ha entre l’obra contemporània i allò que venen els comerços“.