Tebas land’, de Sergio Blanco, explora l’ambigua relació entre un autor de teatre i un parricida empresonat. L’autor uruguaià, de qui es podran veure també ‘Kassandra’ i ‘Cartografia de una desparición’, és un dels protagonistes de la temporada del TNC.

‘Tebas land’ és una producció de la companyia madrilenya Teatro Kamikaze. Guanyadora d’un premi a Londres, l’obra de Sergio Blanco planteja una història que recorda ‘A sang freda’, de Truman Capote. Pablo Gómez Pando es pos a la pell d’ un autor de teatre que visita regularment un jove empresonat, acusat d’haver mort el seu pare clavant-li una forquilla 21 vegades. El dramaturg hi veu una història fascinant per dur a escena i l’assaja amb un actor professional. Pablo Espinosa encarna el pres i el seu “alter ego” teatral.

L’ètica del creador

Més enllà del tema del parricidi, el text planteja fins a quin punt és ètic furgar en la vida d’un reclús per inspirar-s’hi i convida a una reflexió sobre el fet mateix de crear i la implícita manipulació que comporta a vegades. L’obra és, a més, un joc metateatral,  atès que el que veu l’espectador és com s’està muntant una altra obra, la del dramaturg protagonista. Incorpora, a més, diverses referències literàries a propòsit del tema del parricidi, entre les quals ‘L’Èdip rei’, de Sòfocles, o ‘Els germans Karamazov’, de Dostoievski.