JUANJO PEÑA, vicepresident de l'associació de comerciants Eix Fort Pienc "La fira de les arts escèniques és un punt de trobada amb tota la gent i entitats que treballen al món de les arts escèniques, no pas teatre sinó firaires, gent que fa attrezzo, gent que fa efectes especials, gent que fa maquillatge. Poden fer una mostra sobre les diferents coses que poden trobar al voltant de les arts escèniques."

Aquest dissabte, la fira ocupa l’espai de la plaça de les Glòries que hi ha davant dels Encants. Un dels plats forts de la jornada és l’espectacle ‘Torxes humanes’, que s’ofereix aquest vespre: els alumnes de l’Escola d’Especialistes Àngel Plana fan coreografies en què els ballarins sembla que s’estiguin cremant.

Diumenge la fira es trasllada al carrer de Padilla, entre el TNC i L’Auditori, que estarà tallat al trànsit. A més, diumenge el Teatre Nacional obre les portes per mostrar al públic el recinte i dues exposicions: “L’origen de l’oblit” permet conèixer els inicis del teatre a Barcelona a través de fotografies, crítiques i cartelleres teatrals; l’exposició de maquetes, vestuari i atrezzo mostra el material escenogràfic que s’utilitza als espectacles. Aquest cap de setmana, el TNC ven les entrades per a les funcions de ‘L’hort de les oliveres’ a meitat de preu.

La fira no només serveix per mostrar al públic en què consisteixen els diversos oficis de les arts escèniques, sinó també per donar-hi a conèixer les diverses entitats i empreses tant del barri com de la resta de la ciutat. La Fira d’Arts Escèniques està organitzada per l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, amb la col·laboració de 13 escoles d’arts i una dotzena d’entitats del barri.