El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha explicat que el govern municipal renunciarà aquest any a programar activitats culturals al Teatre Grec durant el mes d’agost, com es va fer per primer cop al 2017. Subirats ha dit que dues de les tres empreses que van gestionar la programació no volen repetir perquè van tenir un dèficit de 30.000 euros. Amb la tercera empresa, el comissionat de Cultura s’ha compromès a buscar emplaçaments millors per programar els compromisos que ja té adquirits amb la voluntat de mantenir l’activitat cultural a l’agost, però fora del Teatre Grec.

La programació d’agost al Teatre Grec va ser idea del socialista Jaume Collboni quan era el responsable de Cultura al govern municipal. Una activitat que es va finançar amb 300.000 euros provinents de la taxa turística, amb la intenció d’atreure espectadors locals i també turistes. Joan Subirats ha explicat que l’any passat es van programar 14 espectacles (amb 15 funcions) durant l’agost, amb una assistència mitjana de 1.000 espectadors que eren més aviat de Barcelona i l’àrea metropolitana, que no pas de fora.

El PSC demana prorrogar l’activitat

El comissionat ha explicat la renúncia a allargar la programació al Teatre Grec durant l’agost en un debat a la Comissió de Cultura a instàncies del PSC. Els socialistes han presentat una proposició que reclama tot el contrari: que es mantingui. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de Cs, ERC i PP, les abstencions de BComú, PDeCAT i el no adscrit, i el vot contrari de la CUP. La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha demanat que la programació continuï aquest 2018 al Grec perquè la de l’any passat “va tenir un resultat exitós”.