Les Nits d’Agost al Teatre Grec és el nom del festival que omplirà Montjuïc durant un mes en què, tradicionalment, la cultura tanca per vacances a la ciutat. El pianista de jazz Chano Domínguez i la cantaora Mariola Membrives seran els encarregats d’inaugurar-ne, el 4 d’agost, la programació. Després d’ells, 13 muntatges més ompliran l’escenari amb propostes tant nacionals com internacionals.

Entre la programació, hi ha concerts de grups com Mambo Jambo, que seran els encarregats de tancar el festival, el 3 de setembre. Pel que fa a la dansa, s’hi podrà veure, per exemple, un espectacle que combina música d’Andrea Motis amb la dansa contemporània de Martina i Núria Miró. I també la poesia hi tindrà un espai, amb l’actor Lluís Soler i el poema ‘El comte Arnau’, de Josep Maria de Sagarra. A més, amb l’objectiu de dissenyar una programació per a tots els públics, també pujarà a l’escenari el Mag Lari.

Es tracta d’un projecte pioner, que vol que la ciutat no quedi buida de propostes culturals en tot l’any. Per fer-ne possible la programació, hi han treballat conjuntament tres empreses, Mas i Mas, Focus i Bitò, amb el suport de l’Ajuntament. El consistori hi aporta 300.000 euros, destinats principalment al lloguer de l’espai i la infraestructura, i una petita part a publicitat. En concret, s’hi destinen diners provinents de la taxa turística, d’acord amb el que va anunciar l’Ajuntament el mes de desembre.

Tot i que es preveu que el públic sigui majoritàriament d’aquí, un altre dels objectius és acostar la cultura als visitants estrangers i fomentar així l’anomenat turisme de qualitat. A més, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, la intenció és que sigui un primer pas perquè altres equipaments de la ciutat puguin seguir el mateix camí.