El Teatre Gaudí ha decidit prorrogar ‘Tancats’, que va estrenar a mitjans de juliol i que ara farà funcions fins al 8 de setembre. El motiu és la calorosa acollida d’aquesta comèdia que suposa el debut com a autor de Gal Soler, també intèrpret en el muntatge. L’acompanyen a escena Àngela Jové, Sílvia Aranda, Marieta Sánchez i Ruben Serrano. Òscar Molina és el director i Gal Soler signa la comèdia que va néixer com una peça de micro-teatre de 10 minuts. Són els que ara conformen la primera de les cinc escenes que estructuren el muntatge. El títol ‘Tancats’ deriva de la manera com se’ns presenten els Fuster, una família burgesa en crisi.

Tancats a l’ascensor

Cadascun dels quatre familiars apareix tancat en un ascensor amb altres usuaris: El Joan (R.Serrano), el petit dels Fuster, pintor i casat amb un de famós, coincideix amb una assistenta social i una invident… La ‘yuppie’ de la família, la Pilar Fuster (S.Aranda) es queda tancada amb el seu secretari, a qui està donant instruccions per vendre l’empresa familiar als xinesos, sense que ho sàpiguen els altres. L’Elsa (À.Jové), la matriarca, s’ha quedat tancada amb la seva assistenta. Atrapat al replà d’un desè pis hi el germà gran, el Narcís (Gal Soler), cap de personal d’uns grans magatzems amb les mans massa llargues quan hi ha dependentes noves. La cinquena escena és una reunió familiar a cal notari. Aquí la comèdia es fa més agra. Els Fuster amaguen moltes coses i els germans no se suporten.

Una comèdia mordaç, cínica, que aborda diversos temes: els models i les relacions de família, l’acceptació de l’altre, l’abús de poder, l’assetjament sexual, etc… Curiosament dirigeix Àngel Molina, qui també posa en escena al Versus Glòries una comèdia sobre una família, ‘El funeral de la Mary-Lin’.