Onyric és la marca del nou projecte artístic que engegarà el setembre del 2018. El Teatre Condal es vol convertir en un espai de referència pel que fa als musicals i deixar enrere l’etapa centrada en l’exhibició de comèdies. Es concebrà l’espai com “la casa de la música”, com expliquen des de la direcció de la sala. També expliquen que no es tracta d’un canvi provocat per motius econòmics sinó que es fa per dotar d’identitat pròpia aquest teatre, com passa amb les altres sales del Grup Focus. Per exemple, el Teatre Romea és una sala centrada a portar grans directors, el Teatre Goya està pensat per a obres amb grans actors, mentre que La Villarroel aposta per un teatre de grans autors. Un dels objectius d’aquesta nova trajectòria que emprendrà el teatre és arribar a nous públics.

‘Fun home’ obrirà la nova etapa musical

Un dels darrers musicals que ha tingut molt d’èxit al districte de Broadway a Nova York ha estat elegit perquè sigui el que estreni aquesta etapa del teatre. Es tracta de l’obra ‘Fun home’, un musical basat en el popular còmic autobiogràfic d’Alison Bechdel i que dirigirà Daniel Anglès. De fet, Anglès ja té experiència en la representació d’aquesta obra guanyadora de cinc Premis Tony als Estats Units. Al gener va estrenar el musical infantil al Casino l’Aliança del Poblenou. Llavors va dirigir l’obra i va ser un dels actors protagonista.

L’altre plat fort de la temporada serà el concert de l’actriu i cantant Kerry Ellis. Es tracta d’una estrella internacional que ha estat protagonista de musicals d’èxit com ‘Wicked’, ‘Els Miserables’, ‘Rent’ i ‘We will rock you’, entre d’altres. L’actuació d’Ellis serà el 8 d’octubre i serà la primera vegada que trepitjarà un escenari barceloní.

Un altra obra que es programarà al Condal serà ’24 hores de la vida d’una dona’. La representació la protagonitzarà l’actriu Sílvia Marsó i es podrà veure a partir del mes de novembre. És una novel·la que escriure el 1927 l’autor austríac Stefan Zweig.

L’altra representació que el Condal ha fet pública és ‘Les dames del perpetu socors’, una obra que es podrà veure a partir del gener del 2019. La direcció del centre també ha decidit que programarà diferents classes magistrals amb cantants que oferiran concerts en directe. Una altra novetat és que també obrirà els dilluns al públic.

Teatre Condal Daniel Anglès

Daniel Anglès, al capdavant del canvi

Daniel Anglès és l’encarregat de capitanejar aquest gran canvi. Anglès té una llarga trajectòria en el món dels musicals. De fet, des dels 18 anys que està vinculat al teatre musical. Llavors va crear El Musical Més Petit. Ha estat director de càsting de diferents obres de gran format com ‘La bella i la bèstia’, ‘Mamma mia!’. També va dirigir ‘Hair’ al Teatre Apolo l’any 2010. Per ell “és un somni” fer aquest projecte amb el qual es marca tres objectius: “Demostrar que la proposta és viable, convertir Onyric en una marca de confiança i aconseguir més audiència”.

El teatre renova els espais

El Grup Focus ha decidit que els canvis no només es vegin a dalt de l’escenari. Per això s’ha decidit fer obres a l’interior del teatre. S’ha fet una remodelació integral de diferents espais com la taquilla i el vestíbul. A més el bar es convertirà en el Club Onyric, on es faran activitats pensades per a un públic amant del musical. La sala s’ha dotat amb els millors equips tècnics. En els últims tres anys s’hi ha fet una inversió total de prop d’un milió d’euros.