(ACN) El Teatre Apolo ha reobert les portes després de dos anys tancat. Ho ha fet aquest dijous amb el musical ‘¿Quién mató a Sherlock Holmes?’, espectacle del grup madrileny Smedia. Protagonitzat per Daniel Diges, estarà en cartellera fins a l’1 de maig i en la nit d’estrena ha omplert l’aforament permès del 50 %, és a dir, 500 butaques de les 1.000 que té la sala.

Smedia, la nova gestora de l’Apolo oferirà programació 365 dies l’any i ha adequat l’espai amb un climatitzador que renova tot l’aire cada dos minuts. Abans de l’inici de l’obra, el productor i soci de Smedia Jordi Arqué va assegurar que amb la reobertura es recupera un lloc emblemàtic de la ciutat i que tornen amb “més ganes que mai”.

El musical ‘¿Quién mató a Sherlock Holmes?’ se situa Londres, a l’època victoriana, on un misteriós personatge envia invitacions a uns desconeguts per trobar-se per sopar a la seva mansió. En aquest sopar a la casa d’un amfitrió peculiar hi assistiran els personatges de les novel·les de Conan Doyle. Ningú es coneix entre ell i se’ls comunicarà una notícia sorprenent: Sherlock Holmes serà assassinat. A partir d’aquí comença un joc on el detectiu tindrà un paper clau. Hi apareixen també altres personatges emblemàtics de Conan Doyle, com Irene Adler, el Dr. Watson i el professor Moriarty.

Millor espectacle musical del 2020 a Madrid

El director del muntatge, Ivan Macías, va definir l’obra com “l’últim relat no escrit” de l’escriptor Arthur Conan Doyle, ja que està basat en diferents dels seus escrits i incorpora els emblemàtics personatges de les seves novel·les. L’espectacle arriba a Barcelona després d’estrenar-se a Madrid, on ha estat un èxit, ja que ha estat escollida pels lectors de ‘Madrid es teatro’ com el millor espectacle musical del 2020.

De fet, després de passar pel Teatre Apolo l’obra tornarà a representar a la capital de l’Estat i més tard passarà per escenaris d’Alemanya, República Txeca i Anglaterra.

Els propers espectacles del Teatre Apolo

El musical ‘¿Quien mató a Sherlock Holmes?’ és el primer espectacle del grup madrileny Smedia com a nou gestor de l’Apolo. En els propers mesos programarà el musical ‘Antonie’, sobre el creador d”El petit príncep’ Antoine de Saint-Exupéry. I la primera “gran producció” que el grup farà a Barcelona serà ‘Fama’. L’espai es proposa no tancar durant tot l’any, tampoc a l’agost, quan la major part dels teatres de Barcelona tanquen.