Últimes comprovacions...I un cop garantit que tothom era al seu lloc, la Cercavila del Rei Carnestoltes ja podia sortir. Acompanyat de vuit carrosses de cavalls, músics, cortesans i saltimbanquis ha recorregut els carrers de la Ribera. El Rei Carnestoltes convidava tothom a anar en direcció a la plaça Comercial per assistir a la Taronjada. Pel camí, poques disfresses. Però les que hi havia han causat sensació. A la plaça Comercial compte enrere per la batalla de La Taronjada. Milers de paperets han tenyit de taronja l'espai. A les tarimes, els set ambaixadors han defensat amb bon ritme el flashmob col·lectiu a ritme de The fox. Després de batalla campal de la taronjada i de la flaixmob col·lectiva, ha començat el ball de màscares amb l'orquestrina El Sarau de la Costa. El rei Carnestoltes i els seus set Ambaixadors han convidat a ballar els assistents i han posat la cirereta a una tarda de festa desenfrenada.

Les danses tradicionals han arrencat a les 17 h a la plaça Comercial. El ball de l’espolsada, el de la disfressada, els balls de gitanes, els de mantons o la quadrilla són algunes de les danses tradicionals de diferents poblacions catalanes per Carnaval, que a primera hora d’aquesta tarda s’han pogut veure representades davant del Born. Els dansaires han actuat amb la música del grup De Soca-rel.

La desfilada del rei Carnestoltes i tots els seus ambaixadors ha sortit abans de les 18 h del Mercat de Santa Caterina per baixar per la via Laietana. A més de la carrossa reial, el seguici estava format per les dels set ambaixadors del Carnaval, amb vestits d’època, un de cada color, representant les set antigues viles avui integrades a la ciutat de Barcelona.

Les carrosses anaven més aviat poc acompanyades en aquest primer tram, perquè el públic s’ha congregat sobretot cap al final de la rua, a partir del carrer de l’Argenteria i per tot el passeig del Born. En aquest punt, l’antiga plaça Major de la Barcelona medieval, avui hi havia moltíssima gent, però gairebé ningú no anava disfressat. Ni d’època ni de personatges moderns. Després de passar pels carrers del Rec i de Fusina, la cercavila ha desembocat en una gran festa a la plaça Comercial.

Allà el rei Carnestoltes ha fet el discurs festiu just abans de la batalla campal de la Taronjada. L’Ajuntament va decidir recuperar fa dos anys aquesta tradició del Carnaval durant l’edat mitjana: hi ha documents que recorden que els barcelonins celebraven una festa llançant-se taronges que, estripades, acabaven tenyint d’aquest color els carrers de la ciutat.

La plaça Comercial també s’ha tornat taronja aquest vespre, però a base de globus i confeti. L’explosió de color s’ha produït en acabar el discurs del rei Carnestoltes, tot i que el confeti, repartit entre el públic, ja s’ha deixat veure per alguns racons abans del moment acordat.

Poca coreografia

La flaixmob col·lectiva al ritme de ‘The fox’ no ha funcionat tan bé com l’any passat, perquè, a banda del rei Carnestoltes i els actors que anaven a sobre de les carrosses, molt poca gent seguia la coreografia. El ball es va presentar fa 10 dies a través d’aquest vídeo.

Després de la batalla campal i la flaixmob, la festa ha continuat amb un ball de màscares i de disfresses. El públic podia ballar amb tots els personatges del Carnaval barceloní al ritme de l’orquestrina El Sarau de la Costa.