Cinemes Texas

Des del mes de març, els Cinemes Texas no han aixecat la persiana i ja no ho tornaran a fer amb Ventura Pons, qui havia impulsat aquest projecte fa sis anys. El tancament l’ha anunciat aquest divendres al matí ‘L’independent de Gràcia’, i segons assegura el director i programador del cinema, Ricard Almazán, han estat problemes financers i l’impacte de la crisi de la covid-19 els que han acabat amb el projecte.

Un projecte singular amb èxit

El 18 de setembre del 2014 van néixer les quatre sales dels Texas amb una programació de cinema de reestrena en versió original subtitulada en català i a preus populars. Una fórmula que ha estat acompanyada pel públic, el teixit comercial i el veïnat. A més, l’any 2016 van rebre el premi al millor cinema de l’estat espanyol atorgat per Europe Cinemas, una organització que engloba tots els cinemes d’Europa.

Problemes econòmics i la covid-19, causa del tancament

La gestió econòmica del projecte ja arrossegava problemes financers i la crisi sanitària ha estat l’estocada final, per un projecte que asseguren els responsables funcionava fins al mes de març. Ara, veïns i comerciants s’han posat en contacte amb el director per explicar l’inici d’una campanya de suport a les sales, un projecte que segons l’entorn social generava vitalitat al barri.

El projecte podria reflotar

Segons el director i programador del cinema del carrer de Bailèn, 205, els treballadors estan pendents de resoldre el conflicte laboral arran del tancament, i quan s’hagi resolt, confia que el projecte pugui reflotar-se d’alguna manera, si bé no se sap encara ni com ni quan. ‘L’independent de Gràcia’ apunta que una plataforma veïnal ha començat a fer els primers contactes amb entitats i comerços per recollir signatures i elaborar un manifest per salvar els cinemes.