La publicació ‘Butxaca’, un referent a la ciutat per la seva exhaustiva agenda cultural i pels reportatges d’actualitat, diu adeu. Després de 18 anys de trajectòria, els responsables de la revista han decidit plegar per dues raons: la precarietat laboral del sector cultural i un panorama de “futur incert” que, afirmen, “amenaça els editors de tots els mitjans de comunicació”.

“Mai no hauríem volgut que arribés aquest moment i encara costa i ens dol dir-ho, però ‘Butxaca’ cessa la seva activitat”. Així comença el comunicat que els responsables de la publicació han fet públic aquest dimecres en què anuncien la fi de la revista d’actualitat cultural, tant en l’edició paper com digital.

Destaquen l’orgull d’haver tirat endavant una publicació d’èxit sense “el suport d’un gran grup de comunicació” i afirmen que, tot i que ara és un bon moment econòmicament per a la publicació, la tendència a la diversificació del model de negoci dels mitjans, sumat a un reconeixement escàs de la cultura, ha obligat a fixar aquest punt final.

Els editors tanquen el comunicat i agraeixen la confiança als lectors i afirmen que han decidit tancar amb un “bon regust de boca, abans de precipitar-nos cap a un possible final agònic“.