tancament llibreria medios

(ACN) La Llibreria Medios, l’única de Barcelona especialitzada en llibres d’imatge i comunicació, tancarà el proper 19 de juliol segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat l’ACN aquest dijous. Els tres socis han venut el local del Raval on es van establir el 1999 perquè asseguren que el negoci, tal com l’havien conegut, ja no és rendible. “Fa temps que hi donàvem voltes perquè ha canviat molt la forma de comprar i de vendre. I des de la pandèmia cap aquí s’ha notat molt la diferència”, resumeix Rosario Garcia en declaracions a l’ACN.

26 anys venent llibres de comunicació i imatge

Medios va aterrar al Raval l’any 1999 amb els seus tres socis, la Rosario, l’Enrique i la Rosa. Després de tres anys al carrer de Còrsega, el local es va traslladar al carrer de Valldonzella, a tocar de la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Durant anys, els seus estudiants i els d’altres facultats i centres educatius del barri van alimentar la caixa de la llibreria.

Però des de fa temps aquest consum ha anat de baixa per diverses raons. El canvi d’hàbits de consum cap a l’entorn digital, amb la consegüent caiguda de les vendes físiques i la pandèmia, ha acabat de precipitar el tancament.

Així doncs, després de 26 anys Medios deixarà de tenir una llibreria oberta al públic, però no desapareixerà del tot. “A partir d’ara treballarem enfocats a les biblioteques d’universitats, d’institucions públiques i privades, amb el negoci reorientat a la venda en línia”, detalla la sòcia fundadora de la llibreria. Ho faran des d’un local del carrer de Varsòvia, al Guinardó, on l’empresa tindrà l’oficina. Amb tot, la Rosario no descarta que els clients particulars pugin seguir demanant-los llibres, això sí, ja no darrere l’aparador.