Miqui Puig, Santiago Auserón, Cris Juanico... són només alguns dels noms que s'han sumat a la celebració dels 35 anys d'història del Taller de Músics. El coneixen de prop i en reivindiquen el llegat. CRIS JUANICO "Qui vol recollir ha de sembrar i el taller sembra". SANTIAGO AUSERÓN "Voluntat d'un ensenyament alternatiu..." MIQUI PUIG "Si el Cabrera diu a sometent, nosaltres a sometent..." Ells i molts altres artistes han treballat amb el Taller i amb l'Original Jazz Orquestra d'una manera o altra en els darrers anys. Uns temps que segons la direcció ni han estat ni són fàcils, però la voluntat de l'escola per donar continuïtat al projecte és innegociable. Això sí, han hagut d'alçar la veu per demanar més suport, i ho han fet de la millor manera que saben, amb música. LLUÍS CABRERA, president Fundació Taller de Músics "Reivindiquem que es reconegui la nostra feina. Alcem la veu per moltes coses, però també perquè el Departament d'Ensenyament ens tracti igual que altres centres privats de la ciutat, i fins ara no ha estat així". A banda de la reivindicació política el concert ha estat també un acte festiu que ha servit perquè un Palau ple hagi fet un tast de la música del Taller. Aquest ha estat el primer gran concert del Taller de músics d'aquest 2014. Un any que afronten amb il·lusió per mantenir els 700 alumnes que té l'escola i per continuar oferint la qualitat musical i artística que han assolit en aquests 35 anys.

El Taller de Músics estrena un 2014 de celebració i ho fa de la millor manera que sap, amb música. Aquest diumenge la Fundació Privada Taller de Músics ha volgut donar a conèixer la gran tasca de promoció, ensenyament i difusió de la música gestada al Taller durant aquests 35 anys de trajectòria amb un concert que ha omplert el Palau de la Música.

Ha estat un acte per demanar el suport a la continuïtat del projecte i, de fet, l’ha tingut. Diversos noms reconeguts que han treballat amb l’escola en els darrers anys, com Andrea Motis i Joan Chamorro, Cris Juanico, Mala Rodríguez, Refree, Miqui Puig o Santiago Auserón, han compartit escenari amb l’Original Jazz Orquestra, la formació més representativa del Taller de Músics i que ha estat el fil conductor del concert.

A banda d’una gran festa d’aniversari, segons el president de la Fundació Taller de Músics, Lluís Cabrera, ha estat un acte per divulgar les fites aconseguides per l’escola i “per demanar més suport a les institucions, com ara més beques per als estudiants de l’Escola Superior”. A més, Cabrera també ha fet una demanda molt explícita al departament d’Ensenyament: “que ens tracti igual que altres centres privats de la ciutat, i fins ara no ha estat així”.