Durant tres mesos el Mercat de les Flors acull el taller Joves pallassos vells, adreçat a persones majors de 65 anys. Aquesta activitat, a càrrec de la companyia Escarlata Circus, té l’objectiu de trobar l’humor i riure de la vida a través de la gent gran del barri. La companyia considera que, gràcies a les seves experiències, poden aportar moltes històries per adaptar-les i representar-les des del punt de vista d’un pallasso.

L’experiència de les participants

Algunes de les alumnes ja tenen experiència sobre els escenaris. Per exemple, Mari Paz Aineto ha participat en grups de teatre amateur. Explica que amb aquest taller s’ha pogut posar en la pell d’un pallasso i descobrir noves formes d’espectacle: “Ens ensenyen a fer petits esquetxos. Tot el que fem és de comunicació entre nosaltres, aprendre a fer servir el nostre cos, posar-ho en pràctica”. Una altra de les participants, Maria Victòria Maldonado, afirma que fer riure és molt difícil i el seu consell per començar és aprendre a riure’s d’un mateix.

Pallasses sense complexos

Un dels objectius d’aquest curs és ensenyar als assistents a desinhibir-se i no tenir complexos. Jordi Aspa, de la companyia Escarlata Circus, explica que els pallassos trenquen esquemes, ja que per riure del món primer se’n riuen de tot, sobretot d’ells mateixos. Per això, una de les bases del curs és jugar i fer que les alumnes se sentin lliures de fer el que vulguin.

Escarlata Circus, al Mercat de les Flors

De moment, la companyia valora molt positivament el treball que s’està realitzant i espera que el projecte pugui tenir continuïtat en un futur. A més, a banda del projecte dels pallassos vells, Escarlata Circus presentarà a finals de maig i principis de juny tres espectacles al Mercat de les Flors: ‘Devoris causa’ (del 23 al 26 de maig), ‘Pugilatus’ (23 i 24 de maig) i ‘Quan els crancs portin talons’ (31 de maig al 2 de juny).