El Centre Parroquial de Sarrià organitza diverses activitats culturals com obres de teatre, concerts o espectacles i activitats infantils. Aquest any, per primera vegada, han engegat un taller de creació de capgrossos amb de la Federació d’Ateneus. Una activitat setmanal en què participen 10 infants amb les seves famílies que al final del taller s’enduran el seu propi capgròs. Un taller que ha tingut molt bona acollida al barri i que el Centre Parroquial vol tornar a organitzar.

Artesania i cultura popular

Els gegants i els capgrossos són unes figures molt estimades per als nens i les nenes i amb aquest taller “volem acostar les tècniques de construcció de les figures d’imatgeria festiva i potenciar la cultura popular“, explica Alexandre Jodar, professor del taller de la Federació d’Ateneus i artesà. Un taller que vol apropar als infants l’artesania popular, un ofici fonamental per a la pervivència de les tradicions.

Tècnica adaptada als infants

La tècnica de la construcció dels capgrossos s’ha simplificat i adaptat per als nens, ja que la tradicional parteix d’una gran escultura de fang. El procés de creació consisteix en una estructura de filferro que es cobreix amb moltes capes de paper i cola i, posteriorment, es pinta. Unes figures que no només són les tradicionals, com els dimonis, sinó que també podem trobar animals fantàstics i personatges de ficció.

Extraescolar familiar

Una extraescolar manual i creativa que una tarda a la setmana comparteixen els infants i els seus pares o mares: “És una activitat fantàstica, tant per a nosaltres que estem tot el dia treballant a l’ordinador com per als nens, que estan a l’escola tot el dia”, diu Joan Vilà, pare de participants del taller. Un capgròs de Sant Josep, patró del Centre Parroquial de Sarrià, es quedarà a l’entitat per commemorar els 125 anys d’història que compleixen enguany.