JOAQUÍN DÍEZ-CASCÓN, director de Swab "Vam començar amb quatre estacions de metro, aquest any hem pujat fins a les vuit i la idea és, l'any que ve, internacionalitzar-ho i fer més estacions de metro encara." MYRKA BORACHOK, Fundació TMB "Cada any nosaltres fem estudis de les diferents activitats culturals que duem a terme i la veritat és que surt molt ben valorat, molt ben reflectit . A la gent li agrada perquè li aporta un valor afegit en el seu desplaçament." ALBERTO ARANDA, estudiant de disseny "La trama que composa la il·lustració són les 11 línies del metro. I aquesta trama que es va interconnectant simbolitza les interconnexions de la xarxa metropolitana." JOAN SALVI i GERARD SOLER, projecte 'La pell sota l'asfalt' "És una bona oportunitat, perquè allà a Olot no tenim metro i tampoc no hi ha cap espai on poder representar tan gran la nostra obra."

Per quart any consecutiu, les escales de diverses estacions de metro de la ciutat s’han omplert d’obres d’art. Fins al 15 de juny s’hi podrà veure la feina de vuit escoles d’art i disseny de Catalunya, que participen en la fira d’art contemporani Swab en el projecte Swab Stairs.

Durant 10 dies es podran veure diferents vinils a les parades de Passeig de Gràcia, Liceu, Drassanes, Jaume I i la Sagrada Família. Les obres de Swab Stairs, com la d’Alberto Aranda que es pot veure a la imatge, juguen amb l’efecte òptic que dóna la profunditat de les escales.