JORDI PANYELLA, Pol·len Edicions "La gent cada cop llegeix més, sigui amb el format que sigui. Cada cop sembla que vulguin tenir accés a idees de com canviar el món o almenys a entendre el món. Aleshores vam dir que aquestes idees estan als nostres llibres. Hem de fer possible per fer-los arribar."

Svetlana Alexsiévitx ha estat l’estrella de la segona fira Literal, amb una conferència que ha omplert de gom a gom la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, a Sant Andreu. La Nobel ha desgranat la seva visió política sobre la relació entre Rússia i Occident. També ha explicat com va crear “la novel·la de veus”, un gènere literari amb el qual explica la història de l’antiga Unió Soviètica a través de la vida dels seus protagonistes, com va fer amb el llibre ‘Veus de Txernòbil’.

A banda de les conferències, l’activitat central de la fira és el mercat del llibre, que aquest any s’ha celebrat a l’aire lliure. Una altra de les novetats d’aquesta segona edició és que s’ha estrenat un espai infantil perquè els nens i nenes també puguin llegir llibres de pensament crític. La fira s’allargarà fins aquest diumenge amb moltes altres xerrades i taules rodones.