La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha comunicat que suspèn per segon any consecutiu l’edició de la Feria de Abril, que havia de celebrar-se del 23 d’abril al 2 de maig a les instal·lacions del Fòrum de Barcelona. Els organitzadors consideren que, en el context pandèmic actual, “no es donen les condicions necessàries per organitzar l’esdeveniment”, en un context condicionat encara per les restriccions de mobilitat i trobades socials.

Sota el lema “No nos rendimos”, la FECAC pensa ja en la Feria de Abril de l’any vinent. També ha avançat que s’està treballant en un petit espai per a les entitats andaluses al Fòrum dins les Festes de la Mercè, al setembre, si les condicions sanitàries ho permeten. “Les entitats andaluses ens han transmès desitjos de ser-hi presents i celebrar la Feria de Abril, al mateix temps que ens demanaven prudència i ser conscients d’aquelles persones que ho passen malament per haver perdut gent propera pel virus”, explica el comunicat de la FECAC.

Pèrdues econòmiques per a 350 famílies

Els organitzadors també han defensat els diversos sectors econòmics que participen en la Feria i que en els darrers 14 mesos han viscut “els pitjors moments professionals en dècades”. El president de la FECAC, Daniel Salinero Castillo, ha recordat que més de “350 famílies depenen d’aquest sector i tindran pèrdues importants en no celebrar-se la Feria”, entre les quals professionals de les atraccions, venedors ambulants, muntadors de carpes o il·luminadors. Per aquest motiu s’han treballat diverses fórmules alternatives que puguin encaixar amb l’esperit de la Feria, però cap ha estat viable.

feria abril barcelona 2019

Suspesa també la Romería del Rocío a Terrassa

En aquest sentit, el president de la FECAC ha anunciat que tampoc no se celebrarà la Romería del Rocío 2021 a Terrassa, tot i que s’està treballant en diverses alternatives, una de les quals seria fer actes de petit format per tal que els rocieros de Catalunya tinguin el seu moment amb la Mare de Déu.