L’agrupació Star Wars Catalunya ha citat aquest diumenge els seguidors de la saga al passeig de Lluís Companys per presenciar la novena desfilada Star Wars a Barcelona. Ha arrencat a les 11.30 h al passeig de Pujades i ha finalitzat sota l’Arc de Triomf, on s’han pogut veure els membres de l’agrupació disfressats de tots els personatges principals del fenomen cinematogràfic creat per George Lucas.

Els participants disfressats han fet algunes parades per facilitar al públic que fes fotos, cosa que no sempre ha estat fàcil perquè el passeig estava molt ple de gent. Tot i així, la marxa ha avançat amb molta rapidesa enmig de la gran massa de curiosos, entre els quals hi havia moltes famílies amb els seus fills petits.

En acabar l’acte, tothom qui ha volgut a pogut fer-se una fotografia amb els personatges de la saga en un “photocall” habilitat per a això. Les persones que han vingut disfressats d’algun dels personatges també han pogut participar de forma directa en la desfilada.

Star Wars Catalunya és una agrupació que va néixer l’any 2011 amb un grup d’amics que compartien una mateixa afició: convertir-se en personatges de ‘Star Wars’. L’agrupació va anar creixent amb nous membres i l’any 2013 es van constituir oficialment com a associació. La secretària de Star Wars Catalunya, Mònica Sagol, ha explicat que, de les nou edicions que han fet de la desfilada, aquesta és la tercera que se celebra al passeig de Lluís Companys; anteriorment s’havia fet a la Sagrada Família, però aquí hi ha més espai. A més, un cop a l’any, també es fa una desfilada a la Sagrera, durant la primavera, però la més gran és la de l’Arc de Triomf, que també és anual.

Avui al passeig de Lluís Companys també s’han notat moltes ganes que arribi el 18 de desembre, data en què  s’estrenarà la nova pel·lícula de la saga: ‘Star Wars: el despertar de la força’.