"Es dóna la coincidència que es fa 20 anys després d'un concert que va donar molt al rock català." "Moltes emocions i records d'abans." "Tornar una miqueta als autocars, al col·le, quan anàvem d'excursió i posàvem: bona nit malparits!" Alguns recordant la juventut, d'altres l'adolescència o fins i tot la infantesa. Tots van ser ahir 'malparits' en el primer dels tres concerts de Sopa de Cabra al Sant Jordi, que engegava amb 'El boig de la ciutat'". Una nit històrica per als fans del grup gironí perquè el cert és que ho van donar tot. Evolucionant en una molt resolutiva escenografia de Lluís Danés, el conjunt va desgranar un ampli reguitzell de cançons carregades d'emocions, com 'Sota una estrella', 'Els teus somnis', 'Si et quedes amb mi' o 'Dies de carretera'. No hi va mancar un sentit record en clau acústica i en un petit escenari adjacent, per l'exmembre Ninyín Cardona. Amb alguna de les presentacions entre tema i tema, Gerard Quintana va donar peu a que la vetllada agafés també un to de reivindicació nacional. La recta final de bisos va incloure 'Camins' i 'L'Empordà', moment en el qual semblava que el Sant Jordi s'hagués d'ensorrar. El concert es va enregistrar i sortirà tant en disc com en DVD.

El repertori va arrencar amb ‘El boig de la ciutat’ i va seguir amb ‘Tot queda igual’, ‘Dies de carretera’, ‘Si et va bé’, ‘Sota una estrella’, ‘Plou i fa sol’, ‘Lletania’, ‘Per no dir res’, ‘La balada de D.D.’, ‘No vull canviar de pell’, ‘El carrer dels torrats’, ‘Seguirem somiant’, ‘Hores bruixes’, ‘Bloquejats’, ‘Mala sang’, ‘Instants del temps’, ‘La llum’, ‘Guerra’, ‘Els teus somnis’, ‘No tinguis pressa’ i ‘El far del sud’.

Però el concert no acabava aquí. La banda gironina va fer un parell de bisos entre aplaudiments. La primera tanda, amb ‘Si et quedes amb mi’, ‘El sexo/blujins’, ‘No hi ha camí’,’Mai trobaràs’ i ‘Camins’. Finalment, ‘Nits de glòria’, ‘Ninyins mine’, ‘L’Empordà’ i ‘Podré tornar enrere’ van tancar l’espectacle.