El músic Marijus Adomaitis va escriure al seu mur de Facebook que els homosexuals eren d’una “altra raça”, un comentari que ja ha eliminat i que li ha valgut no només l’expulsió del Sónar, sinó també dels festivals Creamfields (Anglaterra) o Pitch (Holanda).

L’ànima de Ten Walls va escriure el següent: “En una de les primeres sessions a Irlanda, de camí a l’hotel, vaig veure una tanca decorada amb centenars de sabates de nen. Com és normal, em vaig preguntar per què. El que va passar és que s’havia destapat la mentida d’un capellà que durant anys havia estat violant els nens del poble. Per desgràcia, la gent de races diferents continuen fent tot el que feien, tothom ho sap i ningú no fa res al respecte”.

El productor lituà, conegut per l’èxit ‘Walking with elephants’ s’ha disculpat aquest dilluns a les xarxes argumentant que “no tenia la intenció d’ofendre ningú” i ha demanat perdó “especialment als amics de la comunitat homosexual i els fans”.

Després de la cancel·lació, el festival ha reajustat els horaris de l’escenari SonarLAB per dissabte a la nit, en què finalment actuaran Black Coffee, de 3.10 a 5 h, i Jamie Jones, de 5 a 7 h.

El Sónar ha anunciat la cancel·lació en una nota breu publicada a les xarxes i ha demanat gaudir d’una “fantàstica edició del Sónar plena de diversitat”.