Era un dels concerts més esperats d’aquesta edició del festival Primavera Sound, però quan falta una setmana per a l’inici dels concerts, Sixto Rodríguez ha hagut de cancel·lar l’actuació per motius de salut, segons ha informat l’organització de l’esdeveniment. L’espectacle, que s’oferia tant a l’edició de Barcelona com a la de Porto, havia de realitzar-se en un dels escenaris grans de l’esdeveniment el dissabte 25 de maig. Rodríguez va ser elegit com un dels caps de cartell després que en va augmentar la popularitat gràcies a l’èxit del documental ‘Searching for Sugar Man’, que va guanyar un Oscar.

El músic de folk, que viu a Detroit, als Estats Units, va tenir una  discreta i curta carrera musical als EUA a principis dels anys 70. Paral·lelament i sense saber-ho, Rodríguez va cultivar gran èxit a Sud-àfrica, on corria  el rumor que s’havia suïcidat en un escenari. La recerca intrèpida de Rodríguez protagonitzada per un mànager del país africà durant els anys 90 centra la història del documental, dirigit pel suec Malik Bendjelloul. El film ha retornat al cantant dels anys 70 la fama que i el reconeixement que mai no va obtenir als Estats Units durant la seva carrera, fa 40 anys. L’any passat, la cantant islandesa Björk va haver de cancel·lar l’actuació al festival per un nòdul a les cordes vocals. En aquest cas, l’organització del Primavera Sound va considerar el prejudici que podia suposar la baixa de l’artista en el cartell, i va retornar a les persones que ho van sol·licitar l’import de les entrades tant a Porto com a Barcelona.

El festival ofereix la possibilitat de canviar les entrades

L’organització ha explicat en un comunicat que el músic de Detroit oferirà una actuació el proper 8 de juliol al Poble Espanyol de Barcelona. Així, els que disposin d’entrada de dia per a la jornada del dissabte 25 de maig a Barcelona o el divendres 31 de maig a Porto i que ja no desitgin assistir al festival, podran intercanviar el passi per un tiquet vàlid per al concert del 8 de juliol a Barcelona. Per  fer-ho, hauran d’enviar una sol·licitud del dilluns 20 al divendres 24 de maig a portal@primaverasound i indicar-hi en l’assumpte del missatge “Concert de Rodríguez”. Les persones que disposin d’un abonament o entrada de dia per al dissabte 25 i decideixin assistir igualment al festival, tindran l’oportunitat d’adquirir un tiquet vàlid per al concert si abonen la quantitat de cinc euros. Aquests tiquets es posaran a la venda el mateix dissabte dia 25 a la taquilla del festival entre les 12 i les 22 hores fins a exhaurir existències.