Caixaforum momies

(ACN/Redacció) Un funcionari, dos sacerdots, una dona casada, un nen i un jove grecoromà de l’antic Egipte són els protagonistes de l’exposició “Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides”, que es pot visitar al CaixaForum fins al 26 de març del 2023. La mostra, una nova col·laboració del centre amb el British Museum, il·lustra la història que s’amaga rere sis mòmies egípcies i presenta una visió de com vivia i moria la gent al llarg de la vall del Nil entre el 800 aC i el 100 dC. També s’hi poden veure sarcòfags i més de 260 objectes trobats en tombes i jaciments que pertanyen a la col·lecció del museu londinenc.

mòmies caixaforum

Marie Vandenbeusch, cocomissària de l’exposició, afirma que la mostra està dedicada a sis vides de l’antic Egipte i han volgut explorar com vivien, com morien, quina feina feien i com era la seva vida familiar.

Sarcòfags, màscares, escultures…

Cadascuna de les sis mòmies protagonitza un àmbit de l’exposició, en la qual, a més dels grans temes de la mort i el més enllà, s’aborden qüestions com les pràctiques curatives, els intercanvis culturals, la religió, la família, la música, els cosmètics, la perruqueria i els ornaments corporals, com també el paper de la dona i dels infants en aquesta civilització, que va florir al llarg de la vall del Nil. A banda de les mòmies, s’hi poden veure màscares, sarcòfags, vasos, escultures, joies o estris d’ús cosmètic que ajuden a comprendre millor la vida quotidiana i les creences dels antics egipcis.

Mòmies Caixaforum

L’exposició aprofundeix en els processos de momificació, la visió de la mort dels antics egipcis i el concepte del més enllà en aquesta antiga civilització. Segons explica la mostra, es creu que les primeres mòmies d’Egipte van ser de persones que van viure a l’entorn del 4.000 aC. Van enterrar els seus cossos a l’arena seca i calenta, i es devien assecar i momificar de manera natural.

L’exposició ja ha fet parada a Madrid i, després de Barcelona, es podrà veure a València i Saragossa.