Documental "No callarem" al Festival In-Edit

(ACN) El Festival In-Edit celebra 20 anys aquest 2022 i ha programat, entre el 27 d’octubre i el 6 de novembre, una edició amb més de 50 documentals i una secció pel 20è aniversari que inclourà la projecció d’alguns dels millors documentals que han passat pel festival. Entre els títols anunciats, hi destaquen treballs sobre Sinéad O’Connor, Omara Portuondo, Josep Valtònyc i Pablo Hasél.

In-Edit Festival: 20 anys amb el millor cinema documental musical

A més, també hi tindran espai Courtney Barnett, Ronnie James Dio, Chumbawamba, Stockhausen, XXXTentacion, Els Surfing Sirles, Coque Malla, el punk rock a Nova York, Joaquín Sabina, Leonard Cohen i King Crimson, entre d’altres. Les projeccions seran als Aribau Multicines 5 Salas.

Superproduccions al costat de “treballs de formiga”

El certamen inclourà des de superproduccions fins a “rodatges de guerrilla” fets amb una tauleta, “treballs de formiga” que s’han allargat més d’una dècada i un especial presentat per Moritz que inclourà clàssics que duran de tornada a projeccions memorables del festival o que perduren com a fites del gènere. Entre aquests, ‘Anvil: The story of Anvil’, ‘Dig!’, ‘Jazz on a Summer’s day’, ‘Soul train: The hippest trip in America’, ‘Summer of soul’, ‘The Devil and Daniel Johnston’ i ‘The punk singer’.

Uri Altell, director del festival, ha destacat que si es pot presentar la 20a edició és “gràcies a la passió i a un nombre inacabable de voluntats que ho van fer possible”. Altell ha afegit que “l’In-Edit té vida pròpia i dona molta vida” i ha remarcat que “es va construir amb molt esforç, rialles i llàgrimes, moltes llàgrimes, amb èxits rotunds i errades colossals, a còpia de discussions, baralles, paciència, comprensió, abraçades i petons”.

El festival DocsBarcelona fa 25 anys i lliura un premi honorífic a Llorenç Soler

Títols destacats

Entre les projeccions, destaca ‘No callarem’, de Claudia Arribas, Violeta Octavio i Carlos Juan Martínez. El documental narra la història de 18 rapers que han estat condemnats a penes de presó a l’estat espanyol a causa de les seves lletres. Hi tenen cabuda Elgio, de La Insurgencia, Josep Valtònyc, i Pablo Hasél.

Per la seva banda, Lulu Martorell estrenarà ‘Material Sirles: un septenni’, amb vídeos privats, entrevistes i concerts del grup català de punk rock de garatge Els Surfing Sirles (2006-2013), mentre que Fernando León de Aranoa presentarà el documental ‘Sintiéndolo mucho’, sobre Joaquín Sabina.

El documental ‘Studio 54: nada que ver con todo lo demás’, de Jorge Rodríguez, narra la història de la macrodiscoteca del Paral·lel. I ‘We love Rocksound’, de Rafa Albarrán, David Castellà i Dani Sánchez, recorda la sala Rocksound, a la cantonada d’Almogàvers amb Pamplona. D’alta banda, un any més, Etnia Barcelona presentarà La Mirada, una secció que inclou les projeccions ‘Dico Ruin’, ‘Getting it back: The story of Cymande’ i ‘Ennio: The Maestro’.