simply red festival pedralbes

Finalment, hi haurà Festival Jardins Pedralbes 2022. La promotora del certamen, Concert Studio, ha estat l’única empresa que s’ha presentat al concurs públic de l’Ajuntament per la cessió aquest estiu dels jardins. Segons el consistori, la convocatòria es va fer perquè hi havia una segona empresa interessada a fer-hi activitats culturals. Un cop confirmada la desena edició del festival, aquest dimecres s’ha presentat el cartell al complet. Segons el seu director, Martín Pérez, “el millor de tota la història del festival”.

Del 7 de juny al 24 de juliol passaran per l’escenari del Festival Jardins Pedralbes un total de 34 artistes. Amb noms destacadíssims com Simply Red, Patti Smith, James Blunt, Andrés Calamaro, Tom Jones, Beach Boys o Jorge Drexler. Segons Pérez “qualsevol dels artistes que actuen al Festival Jardins Pedralbes serien caps de cartell de qualsevol altre festival”. Completen el cartell Rosario, Blaumut, Jethro Tull, Diego El Cigala, Els Amics de les Arts, Raphael, Nile Rodgers, Madness, A-HA, LP, Crowded House, IL Divo, Pablo Alborán, Alan Pearsons, Agnes Obel, Paul Anka, George Benson, Juanes, Loquillo, Yann Tiersen, Kool & The Gang, Jessie J, Gilberto Gil, Ben Harper, Diana Krall i Crystal Fighters.

Pugna entre Ajuntament i festival per la mida del recinte

Un cop passat l’escull del concurs públic, Martín ha explicat que actualment estan negociant amb l’Ajuntament quina serà la mida del recinte de l’edició d’aquest estiu. El director ha explicat que a les condicions del concurs es limita l’ús dels jardins a 0,4 hectàrees, “quan nosaltres en disposàvem de vuit”. Això, a parer de Martín, ha de canviar “perquè és imprescindible poder donar al públic allò que espera del Festival Jardins Pedralbes”.

Les properes cinc edicions estan garantides

El director del festival també ha explicat que les cinc properes edicions estan garantides. Ha assegurat que tenen “un acord seriós” amb la Generalitat de Catalunya, que ha assumit la propietat del Palau i els Jardins de Pedralbes, per prorrogar el contracte amb Concert Studio fins al 2027.

Els veïns, contra el festival

L’Associació de Veïns Zona Universitària va demanar l’estiu passat a l’Ajuntament de Barcelona que reubiqui el Festival Jardins de Pedralbes. Els veïns estan cansats de la sobreocupació del parc durant els mesos de primavera i estiu a causa de la preparació i celebració del festival.