Munió de lectors per aconseguir la signatura del seu escriptor preferit. En algunes parades, fer cua ha estat impossible. Algomeracions produïdes, en part, per la presència de personatges televisius. Al costat, autors veterans com Josep Maria Espinàs, que acumula 59 diades signant llibres. Per ell, Sant Jordi hauria de ser festiu. JOSEP MARIA ESPINÀS, escriptor i periodista "Aquest dia està fora del calendari normal, l'haurien de posar en vermell!" "L'Espinàs el segueixo des de fa 30 o 40 anys." D'Espinàs a Espinosa, amb la seva darrera obra, 'Brúixoles que busquen somriures perduts'. L'autor es pren els rànquings amb molta modèstia. ALBERT ESPINOSA, escriptor, director de cinema i guionista "No ho penso. Vaig guanyar fa dos anys i no ho penso. Passi el que passi serà bo." El dia , d'anècdotes, en va ple, fruit de la relació entre el lector i l'escriptor. MÀRIUS SERRA, escriptor "M'ha vingut un senyor amb el Kindle amb 'Plans de futur' comprat digitalment i m'ha dit que li dediqués. I jo he pensat com? Me l'ha girat i li he fet una dedicatòria amb permanent al dorç del seu lector." Sant Jordi també s'impregna d'un caràcter reivindicatiu amb llibres com 'Vides Hipotecades', d'Ada Colau. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "És una mica estrany però és un honor i un privilegi perquè ser la cara visible de la plataforma fa que moltíssima gent vingui per donar-nos ànims, abraçades..." Dins la voràgine mediàtica, els escriptors novells també tenen un espai. En David Izquierdo s'estrena signant la seva primera novel·la, centrada a Barcelona. DAVID IZQUIERDO, escriptor "El dia de Sant Jordi t'ho jugues tot perquè estàs cara a cara amb els lectors i més jo que és el meu primer Sant Jordi i tinc els nervis a flor de pell." Per endavant encara els espera una autèntica marató de signatures.
Per als autors, Sant Jordi representa una oportunitat per compartir les novel·les amb els lectors. “No es tracta de ser qui més ven, sinó de connectar amb la gent que ens llegeix”, explica Josep Maria Espinàs. L’escriptor i periodista ha signat el seu darrer llibre, ‘Una vida articulada’, que recull els millors textos publicats a la premsa barcelonina des de fa 36 anys. “Aquesta obra descriu la meva vida i és com tenir l’Espinàs a casa”, ha relatat.
A l’extrem oposat d’aquest veterà, hi ha els escriptors novells, com en David Izquierdo. L’autor de ‘Tots els noms de Barcelona’ s’ha situat aquest matí a la Rambla, al costat de Canaletes, disposat a arrencar la primera marató de signatures de la seva vida. “És el meu primer Sant Jordi i els nervis estan a flor de pell.” Només encetar les primeres converses amb una lectora, la tensió s’ha esvaït.
Qui també s’ha estrenat per Sant Jordi ha estat Ada Colau, amb ‘Vides hipotecades’, un text escrit amb Adrià Alemany. “És inevitable que el caràcter reivindicatiu no impregni Sant Jordi”, ha defensat la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Colau ha relatat que l’experiència de les signatures del llibre li ha servit per rebre “molt suport de la gent del carrer”.
D’anècdotes, el dia en va ple. Màrius Serra ha realitzat una signatura digital i material al mateix temps. Un aficionat a les seves novel·les li ha demanat una dedicatòria del llibre ‘Plans de futur’, que duia carregat en un lector digital. “Li he hagut de fer la dedicatòria al darrere de l’aparell amb un rotulador permanent!”. I així ha passat a la història la primera signatura digital d’aquest escriptor.