El Museu Europeu d’Art Modern exposa una monogràfica de l’artista nord-americà Shane Wolf. Guardonat amb diversos premis a França, on resideix des de fa temps, és un exponent més de l’art figuratiu que defensa el museu del carrer de la Barra de Ferro. I, més concretament, de la figura humana. Shane, que va estudiar a Florència per la seva fascinació per l’art del Renaixement, és un admirador de l’academicisme clàssic i la seva màxima de bellesa i equilibri.

El nu és l’estat pur
Shane Wolf, artista

El seu focus d’atenció és el cos i, més concretament, el nu, que presenta sovint a escala humana. “El nu és l’estat pur. Tot el meu treball està dedicat a la bellesa i força de la figura humana”, afirma l’artista. L’exposició du per títol “A tour de force” i, efectivament, molts dels nus són una demostració de força i moviment. Shane pinta sempre amb models vius, s’inspira en el cànon clàssic però pinta i dibuixa a partir de models de totes les edats i constitucions: atlètics, prims, obesos.

Més de 180 obres entre pintures, dibuixos i esbossos

L’artista ha volgut presentar no només obra acabada, sinó tota mena d’esbossos i dibuixos preparatoris, com estudis de composició i color. “Volia que la mostra tingués un cert to didàctic i que es percebés que hi ha una investigació prèvia, que s’entengués el procés”, comenta Wolf.

Les pintures són olis, però per als dibuixos opta per la tècnica dels tres llapis: carbó, guix i sanguina. N’hi ha 187 d’exposats. L’artista va néixer a Cincinnati però viu a París. “Sempre he sigut francòfil. I París ha estat la ciutat ideal per projectar-me”. Shane ha rebut la Medalla d’ Or de l’Acadèmia Europea d’Art (França, 2013), la Medalla de la Société des Artistes Français (2013) i de la Société Nationale des Baux-Arts (2011), a més del el prestigioso Taylor Prix (París, 2011).