La Setmana del Llibre d’enguany té més oferta que mai. La fira ha crescut en nombre d’expositors, de lectors i d’activitats i l’organització confirma la recuperació del sector. A més, com a novetat, han dedicat una secció de llibres de la literatura catalana traduïts en diversos idiomes per arribar també als turistes.

La Setmana del Llibre en Català creix respecte a l’any passat. Ha passat de 150 a 163 expositors i presenta 200 novetats literàries. A més, ofereix prop de 300 activitats per a petits i grans, com tallers, conferències i signatures de llibres. L’objectiu de tot plegat és promoure la lectura i la venda d’obres en català. També, per primera vegada, ha dedicat una secció a llibres de literatura catalana traduïts a altres idiomes, per tal d’arribar a l’elevat nombre de turistes que visiten Barcelona.

Segons l’organització, el sector s’està recuperant després de passar una crisi que diuen que els va perjudicar molt. Joan Sala, president de la Setmana del Llibre en Català, assegura que el nombre de lectors ha augmentat 5 o 6 punts en els últims quatre anys: “La gent que abans llegia només en castellà s’atreveix a fer-ho en català perquè veuen que tenim tot tipus de llibres”.

Cada any atorguen el Premi Trajectòria a autors de llengua catalana i aquest any han reconegut la feina de Jaume Cabré, escriptor i guionista, que ja va ser distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi. Aquesta trobada acabarà el proper 17 de setembre.