El teatre, la dansa, el circ i la música omplen aquesta setmana els carrers i equipaments de la Zona Nord per celebrar un any més la Setmana de les Arts Escèniques, una gran mostra de tot el que ofereixen els tres barris, que és molt, tenint en compte que el Pla de barris ha incorporat les arts escèniques a l’horari lectiu de totes les escoles de la zona a través del projecte EducArts.

Les escoles Ferrer i Guàrdia, Mare Alfonsa Cavin, Elisenda de Montcada i Ciutat Comtal assajaran i actuaran al llarg de tota la setmana a diferents carrers de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. Un exemple n’és l’assaig de les dues big bands que té l’Escola Elisenda de Montcada a les escales de la plaça Roja de Ciutat Meridiana.

El centre cívic, eix vertebrador de les arts

El Centre Cívic Zona Nord es converteix en eix neuràlgic i vertebrador de totes les activitats que s’inclouen dins la Setmana de les Arts Escèniques. Disciplines que van del teatre (en anglès) al teatre musical, passant pel circ o la música, passaran al llarg de la setmana pel centre cívic.

La Setmana de les Arts Escèniques inclou la representació de l’obra de teatre ‘Join our journey’, a càrrec dels alumnes de l’extraescolar d’anglès de l’Escola Ferrer i Guàrdia, un concert de la coral Barcelona Rainbow Singers, l’exposició “Papers de circ”, el teatre musical ‘Ven y te lo cuento’ de la companyia de l’Institut Pablo Ruiz Picasso i, finalment, un circuit d’espectacles que aniran passant pel Centre cívic Zona Nord i que inclouen monòlegs, comèdia i altres formats.

Les escoles treuen l’art al carrer

Les dues big bands de l’Elisensa de Montcada han tret al carrer els instruments per assajar. Els veïns han gaudit d’un petit tast del que els alumnes de quart i cinquè aprenen dins l’horari lectiu. “Totes aquestes activitats ajuden molt a la cohesió social“, explica Toni Cívico, el director de l’Escola Elisenda de Montcada. “Els artistes que venen a les aules fan un treball educatiu molt bo. A banda de l’aprenentatge d’un instrument es treballen molt altres aspectes com la convivència, el treball en equip, etc.”.

El projecte EducArts persegueix millorar la comunicació entre els estudiants i fomentar la convivència. I un tercer objectiu és teixir comunitat: “Generar la connexió entre escoles amb entitats i equipaments del barri”, explica Estefanía Soler, coordinadora d’EducArts. “I aquí neix la connexió amb el centre cívic de la Setmana de les Arts Escèniques, perquè hem de treballar junts”.