Escolta aquesta notícia

Barcelona celebra aquest diumenge un dels actes més destacats d’homenatge a la copatrona de la ciutat: el Seguici de Santa Eulàlia. Es tracta d’una desfilada que es va fer per primera vegada el 1983, amb només dues colles, i que es va convertir en l’origen de les Festes de Santa Eulàlia d’avui dia. Enguany ha alterat el recorregut habitual per les obres, però ha mantingut l’essència i els mateixos protagonistes.

L’acte ha començat amb la Trobada de Gegants de Ciutat Vella, a l’avinguda de la Catedral, i després s’ha donat el tret de sortida a la cercavila amb la gegantona Laia i el Seguici Popular de Barcelona al capdavant. Darrere, han desfilat tots els gegants de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat i alguns procedents de fora de Barcelona.

Una festivitat que guanya adeptes

A mesura que han anat passat els anys, Santa Eulàlia s’ha anat escampant com una taca d’oli i ha passat de ser una celebració de barri en petit format, a una gran festa ciutadana. “L’any 1983 hi van ser dues colles del Gòtic i això ha anat creixent com la festa d’hivern de la ciutat consolidada”, assegura Xavier Cordomí, responsable de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i tot un habitual en aquesta cita.

Ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia

El recorregut ha passat per carrers com el dels Boters, Portaferrissa, Canuda o Santa Anna, fins a la baixada de Santa Eulàlia on s’han fet les reverències i l’ofrena floral a la capelleta de la copatrona.

Després el seguici continua pel carrer dels Banys Nous i el de Ferran fins a plaça de Sant Jaume, per fer els balls de la Laia, l’Àliga, els Gegants de la Ciutat i els Gegants Nous de la Plaça Nova.

Comparteix a: