DAU al Sec Arts Escèniques enceta la primera temporada oficial, per bé que durant la passada ja havia acollit activitat. Situada al carrer de Salvà, al cor del Poble-sec, va ser durant molt de temps local d’assaig i magatzem de la companyia de teatre gestual Vol-Ras. Mercè Managuerra, qui durant uns anys va ser al capdavant del Teatre Akadèmia, dirigeix el projecte. Un projecte eclèctic que es vol obert al barri, al qual pretén agitar culturalment. Aquesta primera temporada compatibilitza exhibició de muntatges, lectures dramatitzades, cursos formatius per a professionals de la interpretació i, fins i tot, un taller de hip-hop.

Estrena amb companyia jove

DAU al Sec és una sala de petit format, però amb la tècnica necessària per permetre que companyies joves puguin estrenar-hi els seus projectes. La primera que ha pogut gaudir d’una residència hi presenta ‘Qüestió d’honor’. En són intèrprets una cara televisiva, Candela Antón, a més de Carla Abulí, Albert Roig, Pol Forment i Raül Ferré, sota direcció de Carla Torres Danés. Una obra social de l’alemany Lutz Hübner que aborda el tan actual tema de la violència masclista, en aquest cas entre joves. Dues noies accepten la invitació de dos nois, aquests d’ascendència turca, per anar a passar un dia a una altra ciutat. Els valors patriarcals i masclistes que arrossega un d’ells seran el detonant del drama. Tan interessant com el tema de la violència masclista és per la directora el tema de la inclusió. El muntatge fa funcions entre el 21 de desembre i l’1 de desembre.

Curiosament, Mercè Managuerra no ha estat a l’estrena perquè està defensant, al Versus Glòries, ‘El mercader de Venècia’, una obra que protagonitza ella mateixa i per la qual va rebre el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu.