El festival de flamenc de Nou Barris Desvarío torna del 22 al 24 de juliol i en aquesta segona edició s’incorpora a la programació del festival Grec. L’associació El Dorado organitza aquest cicle que portarà a la seu del districte figures joves del flamenc i artistes consolidats com Pepe Habichuela o Arcángel. El certamen oferirà cinc concerts en tres dies i activitats paral·leles amb una mirada pedagògica, com tallers i conferències. Les entrades estan a la venda per 15 euros.

La primera edició de Desvarío es va celebrar del 16 al 19 de setembre de l’any passat i va servir per reprendre l’antic festival de flamenc de Nou Barris, però amb una dimensió de ciutat. El certamen vol ser un reflex de l’escena flamenca contemporània: transversal, diversa, inclusiva i amb la vocació d’arribar a tots els públics. Aquesta segona edició se celebra sota el paraigua del Grec i també suma el suport de la Diputació de Barcelona.

En paraules del seu director i president de la societat flamenca El Dorado, Pedro Barragán, Desvarío vol ser una mostra veraç del flamenc d’avui, que “conjuga la tradició amb l’obligació de ser avantguarda, com a art que és”.

Arcángel, Pepe Habichuela, Andrés Marín i molts altres

Nou Barris té una llarga tradició en l’acollida de festivals de flamenc. De fet, Desvarío és hereu del festival de flamenc de Nou Barris, que es va celebrar des de l’any 2000 fins al 2017. En aquell certamen va debutar Arcángel, que serà l’encarregat d’obrir les actuacions en la primera jornada, divendres 22 de juliol.

El cantaor de Huelva torna a Nou Barris ara com una figura destacada de l’escena flamenca actual. L’artista ha rebut permis de la crítica i públic i el seu recorregut internacional inclou teatres com el Carnegie Hall de New York. Té cinc discos i amb l’últim ‘Al este del cante’ ha aconseguit un Gramy llatí. El concert és a les 21 hores i a l’escenari l’acompanyaran la guitarra de Miguel Ángel Cortés i les “palmas” de Los Mellis.

El cantaor Arcángel serà l’encarregat del concert inaugural del festival Desvarío

El dissabte 23 de juliol la proposta serà doble. A les 21 hores les artistes Vanesa Aibar i María Marín presenten ‘Certidumbres’, un espectacle de música i dansa. Més tard, a les 22.30 h, pujaran a l’escenari el guitarrista Josemi Carmona, Javier Colina i Bandolero, amb la col·laboració especial de Pepe Habichuela.

Per últim, diumenge 24 de juliol també hi ha dos concerts. A les 20 h actuarà la cantaora Alba Carmona acompanyada a la guitarra per Jesús Guerrero. I a partir de les 21.30 h, el bailaor Andrés Marín i el cantaor José Valencia presenten ‘Jardín impuro’ acompanyats per les guitarres de Salvador Gutiérrez i Raúl Cantizano, i les percussions de Dani Suárez.

Programació d’activitats paral·leles

La bailaora Karen Lugo presenta l’espectacle ‘Lotería’ pensat per al públic familiar

El festival Desvarío vol apropar el flamenc al públic i veïnat. Per això, també incorpora una programació d’activitats paral·leles com una instal·lació amb una selecció de fragments de concerts de l’arxiu de l’associació El Dorado, l’espectacle ‘La lotería’, de la bailaora d’origen mexicà Karen Lugo, o les classes magistrals d’Ana Morales i Rycardo Moreno.