Tot i ser un al·legat intens sobre la vida, amb el temps, el mateix Thomas Bernhard, autor de l'obra, la qualificaria d'inhumana. Es tracta d'una comèdia negra, gairebé grotesca, que recull el llegat de Samuel Beckett i s'inspira de manera més directa en l'obra de Jean Genet 'Les minyones'. Per l'actriu protagonista, de 74 anys, és el paper més difícil que ha fet mai. AMPARO VALLE, actriu "Está llena como de acertijos (...) Muy difícil, muy difícil y a la vez muy apasionante. Y cada hora de estudio o de ensayo te clarificaba la anterior y te abría nuevos caminos y madurabas más el personaje." Valle porta el pes d'uns monòlegs llargs, amb un text que de vegades no té lògica i amb molts canvis de direcció. MERCÈ ALSINA "'Una festa per a en Boris' és una sàtira sobre una societat tancada i hipòcrita. La protagonista, la Bona, sota una capa de bondat, humilia els altres." Però al darrere d'aquesta brutalitat, s'hi amaga un ésser fràgil. Els Febles són la diana de la frustració corrosiva de la protagonista. Les relacions que es generen en escena, amb molta plasticitat, no deixaran ningú indiferent. MATTHIAS JANSER, director d'escena i productor "Me encanta la idea de trabajar en el suelo, es genial. Y bueno, poco a poco hemos encontrado un modo de movernos en el suelo." Els intèrprets han trobat molta llibertat expressiva en el fet d'actuar directament sense pròtesis a terra. En destaca la participació de l'actor i ballarí James O'Shea, en el paper de Boris.

El muntatge és un dels primers espectacles en què una companyia d’actors està composta íntegrament per persones amb alguna disfunció física. El que es pretén és buscar la integració i la participació d’aquestes persones en projectes culturals i, d’aquesta manera, també poder sensibilitzar el públic.

Thomas Bernhard, escriptor i dramaturg austríac, va escriure ‘Una festa per a en Boris’ l’any 1967 i la va estrenar a Hamburg tres anys més tard, el 1970. L’estrena a Barcelona, i alhora a tot l’Estat espanyol, coincideix amb el 80è aniversari de l’autor.

L’obra es considera la primera peça teatral de caràcter comercial de Thomas Bernhard, però també s’entén com una representació moderna de dansa macabra.

‘Una festa per a en Boris’ es pot veure fins el dimecres dia 4 de gener al Centre Cívic de Can Felipa en les úniques sis funcions que s’oferiran, totes a les 20 h. L’última d’aquestes funcions, però, tindrà un afegit ja que inclourà un col·loqui amb Miguel Sáez, traductor del text. El preu general és de 9 euros per entrada.