El Jose Manuel ho té clar: volia veure The Cure i Nacho Vega. El cartell del Primavera Sound li agrada i per això va buscar la manera d'anar-hi. JOSÉ MANUEL PARDO "Por Internet me enteré del grupo Saräu i me dije: 'pues si va esta gente me apunto', y me he hecho socio." Saräu és una associació de lleure inclusiu. Amb el seu suport, persones com el Jose Manuel ho tenen més fàcil per accedir a l'oferta de lleure global. L'objectiu de l'entitat és garantir les necessitats d'acompanyament de tots els usuaris. EDGAR VINYALS, president de l'Associació d'oci inclusiu Saräu "No volem fer propostes segregades, destinades especialment a cert col·lectiu. Nosaltres el que pretenem és generar espais de relació en el context del lleure perquè realitats diferents comparteixin espais de lleure i moments de diversió." Al contrari que el Jose Manuel, la música no és la prioritat de la majoria. LAURA GONZÁLEZ "Es una experiencia más, pero quizás lo que importa son las amistades que puedan salir." NICOLÁS MATAS "Lo que pasa es que la música es un poquito fuerte, pero bueno, he estado hablando con uno y con otro y... conocer gente." Per ells és el primer dia, però al llarg de 3 anys són moltes les persones que han fet amics a l'associació. A més d'activitats participatives com aquesta l'associació també fa una tasca de sensibilització i de formació professional. Per tot plegat, la Fundació Príncep d'Astúries de Girona li ha concedit el Premi Impulsa en la categoria social.

L’objectiu de Saräu és promoure les relacions socials de les persones amb malalties mentals, mitjançant activitats en espais de lleure, com bars o festivals. L’associació funciona gràcies als voluntaris que inverteixen el seu temps lliure per acompanyar persones amb discapacitat i problemes de salut mental. Recentment, Edgar Vinyals, president de l’associació barcelonina, ha rebut un dels premis concedits per la Fundació Príncep de Girona.

Tres catalans i absència de Björk

Després de la polèmica sobre la poca presència de grups de l’escena musical catalana, aquest dissabte van tocar els catalans Anímic, Senior i el Cor Brutal i Refree: tots a les 17 h de la tarda i repartits en diferents escenaris. Més tard va ser el torn de Yo la Tengo i Saint Ettiene.