L’espectacle ‘Momentos’, de Sara Baras, ha inaugurat la novena edició del Festival Jardins de Pedralbes. És un muntatge confegit expressament per a l’ocasió. Segons la ballarina i coreògrafa, la seva relació amb el festival i amb Concert Studio (la promotora) ve de lluny: “Va ser Martín Pérez, el director, qui em va proposar rememorar moments viscuts en edicions anteriors”.

Es tracta, per tant, d’un enfilat de coreografies presentades anteriorment al certamen o al Festival del Mil·lenni (també de Concert Studio), a les quals Sara Baras ha donat aires nous. A més de l’actuació inaugural, la companyia ofereix aquest dimecres, 2 de juny, una segona funció amb fins benèfics. La recaptació anirà a parar al nou Sant Joan de Déu Pediàtric Center Barcelona.

Aforament d’unes 1.800 persones

El director del festival, Martín Pérez, ha celebrat que es recuperi certa normalitat, tot i la restricció d’aforament a l’espectacle a prop del 70 %, unes 1.800 localitats de les 2.300 d’abans de la crisi sanitària. “Hem venut més de 53.000 entrades tot i les mesures de distanciament i els protocols covid”, assegura eufòric el director.

El certamen ofereix un cop més l’opció d’accedir a l’espai Village per set euros, sense tenir entrada per a l’escenari principal. En aquest espai hi ha, novament, una àmplia oferta gastronòmica i un parell d’escenaris amb concerts de petit format que defensen artistes emergents.

L’escenari principal acull un cartell eminentment local, amb una quota d’artistes internacionals limitada (Alan Parsons, Myles Sanko, Luka Sulic i ballarins de l’Òpera de París). La resta, amb noms com Love of Lesbian, Raphael, Niña Pastori, Manel o Rosario, configuren un programa eclèctic, marca de la casa.