El repte de la campanya “El món ho ha de saber”, que no té ànim de lucre, és que personalitats com Barack Obama, Angelina Jolie, Angela Merkel, la reina d’Anglaterra, el president de la Xina, Xi Jinping, George Clooney o Evo Morales coneguin la història de Catalunya i les causes del procés d’emancipació. El llibre, que és pot fullejar en aquest enllaç, ja s’ha editat en català, castellà i anglès, i està previst que es tradueixi a l’alemany i el francès.

La iniciativa convida els ciutadans a participar-hi amb 15, 25 o 50 euros i, així, fer arribar un exemplar a alguna de les persones influents del món. De moment, ja s’han enviat prop de 700 llibres, i els tuitaires que hi han participat ho difonen mitjançant el compte @elmonhohadsaber. Els exemplars es començaran a enviar la primera setmana de desembre.

Tot i que no es pot triar directament a qui s’envia el volum, sinó que és aleatori, ‘Sàpiens’ ha desplegat una llista perquè els participants coneguin les 10.000 personalitats escollides; una llista elaborada mitjançant la participació ciutadana.