La visita comença a l'àbside, lloc privilegiat on fins al segle XVIII només podien accedir-hi els sacerdots. A partir d'aquí comença un viatge pels llocs més recòndits d'una basílica de més de set-cents anys d'història. JORDI SACASSAS, conservador de Santa Maria del Pi "És un lloc que no s'acostuma a ensenyar a la gent noprmalment, la gent que ve a visitar l'esglèsia durant el dia, perquè són llocs que són impossible d'ensenyar lliurement, s'han d'explicar" Al llarg del recorregut s'expliquen simbologies de la litúrgia com ara la interpretació de l'òrgan o l'utilització de l'encens. MONTSE SACASSAS, directora del projecte Ad Sentia "No volem fer un producte turístic de puja al campanar i baixa, nosaltres fem grups petitons i nosaltres ens agrada saber el nom i d'on bvenen les persones que ens visiten, que sentin les pedres que toquen" Amb llànties com aquesta, rèpliques de les utilitzades al segle XVII, comença l'ascensió al campanar. Aquestes campanes van ser les que van repicar els sometents al setge de 1714, però el punt àlgid de la visita està per arribar. "Les vistes són genials no me les esperava així". "El millor són les vistes perquè et permeten veure Barcelona des d'un altre punt de vista". Des del cim del campanar es pot gaudir d'una vista privilegiada de la ciutat. Segurament el record més preuat de la visita.

La visita comença a l’àbside, lloc privilegiat on fins al segle XVIII només podien accedir-hi els sacerdots. A partir d’aquí comença un viatge pels llocs més recòndits d’una basílica de més de 700 anys d’història. Al llarg del recorregut s’expliquen simbologies de la litúrgia com ara la interpretació de l’òrgan o l’utilització de l’encens.

Amb llànties com les que s’utilitzaven al segle XVII, comença l’ascensió al campanar. Aquestes campanes van ser les que van repicar els sometents al setge de 1714, però el punt àlgid de la visita arriba quan es gaudeixen de les vistes privilegiades del barri Gòtic.