Com tot 11 de maig, se celebra el dia de Sant Ponç, el patró dels herbolaris i apicultors. Una de les activitats més tradicionals és la fira muntada al carrer de l’Hospital, al cor del Raval, en què les herbes remeieres, la mel o la fruita confitada són les protagonistes.

Una vuitantena de parades s’han encarregat de mantenir ben viva la tradició de Sant Ponç al cor del Raval, al carrer de l’Hospital. Aquesta és, de fet, una de les fires de més renom de totes les que s’organitzen arreu de Catalunya per celebrar el dia de Sant Ponç. Tot 11 de maig es commemora el patró dels herbolaris i apicultors, per això els productes que hi predominen són les herbes remeieres i aromàtiques (camamilla, orenga, marialluïsa, menta, romaní) i també flors i productes de camp com la mel o la fruita confitada.

Entre les parades que més expectació aixequen hi ha la dels productes ecològics i segons la Maria Villalonga, de l’Herbolari Llansà, creix l’interès dels més joves, “atrets per les infusions i els tes”. De fet, segons la Unió de Sant Ponç -organitzadors de la fira- “la gent s’apropa més fins aquest punt pels productes ecològics”. També es venen amb molta facilitat els de consum ràpid, “com els caramels, la regalèssia o la pega dolça”, com destaca la Mercè Martí, venedora ambulant.

La pluja, però, ha jugat una mala passada a la festivitat i els ruixats del matí han obligat a suspendre els actes paral·lels a la fira organitzats a l’aire lliure.

Aquesta fira és una de les més antigues de la ciutat i els seus orígens estan en el costum dels herbolaris de dur herbes medicinals als malalts.